Övvel tért haza Berki Renátó a Police Fight Challenge 2024 főmérkőzéséről

Megnyerte a Police Fight Challenge 2024 főmérkőzését Berki Renátó. A gálát szeptember 28-án tartották Budapesten. Renátó az utolsó menetben ütötte ki osztrák ellenfelét.

Berki Renátó 2016-ban kezdett dolgozni járőrként, majd járőrvezetőként, jelenleg pedig nyomozó az Ózdi Rendőrkapitányságon. A küzdősport mindig is fontos volt számára. Nyert már nemzetközi és magyar bajnokságot, Európa-bajnokságot és világkupát is. A rendőrség által szervezett Police Fight Challengen is részt vett már. Tavaly elég hamar, győzelemmel hagyta el a ringet. A gálát idén is megrendezték szeptember 28-án Budapesten, amin Renátó vívta a főmérkőzést. Peter Summer Ausztriából érkezett Magyarországra, hogy megküzdjön Renátóval.

„Én jól éreztem magamat. Amit taktikailag felépítettünk, végig tudtuk csinálni. Az én bunyómat tudtuk erőltetni. Mindenre odafigyeltünk, egy szép mérkőzést akartunk. Egy bajnoki övnek meg kell adni a tiszteletet én úgy vélem. Meg is adtuk neki, végigbunyóztuk, nem úgy álltunk a mérkőzéshez, hogy minden áron le akarom az ellenfelemet ütni, vagy kiütéssel győzni, de a taktika bevált és az utolsó menetben, az első pár másodpercben sikerült kiütéssel győznöm” - mondta Berki Renátó, harcművész.

K-1, 80 kilogrammos súlycsoportban küzdöttek egymással a címmérkőzésen. Renátó ellenfele magasabb volt, az első menetben csak felmérte, mit tud. Az ózdi nyomozó azt mondja, elszáll belőle minden izgalom és stressz, amikor ringbe lép. Sokat számít neki edzőjével való kapcsolata is, aki folyamatos instrukciókkal látta el őt.

„A testütésnél lerántja a könyökét, szabaddá válik a fej. Mindig azt mondták a régi nagy öregeink, hogy üsd a testet, akkor szabaddá válik a fej. Ez a lényeg az egészben és ezt úgy megcsinálta kétszer, háromszor. Második menetben láttam, hogy meg van ütve. Mondtam neki, hogy ne menjen bele egy hirigelésbe, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag le akartja darálni, mert ha véletlenül keresztbe csapják egymást, akkor ő is kijöhet belőle rosszul. Így megmaradt a kondíció is a harmadik menetre” - tette hozzá Soós Lajos, a Pitbull Team vezetője.

A gálán Magyarország és Ausztria legjobb rendvédelmi küzdősportolói mérték össze tudásukat. Huszonkét mérkőzés volt. Negyvennégy rendőr, tűzoltó, katona, vám- és pénzügyőr, büntetés-végrehajtási dolgozó lépett a szorítóba. A verseny célja a rendvédelmi szervek általános fizikumának javítása, Ausztria rendőrségének részvételével pedig a nemzetközi munkakapcsolat megerősítése. Ez egy jótékonysági esemény is. A befolyt összeget a szolgálatteljesítés során megsérült rendvédelmi dolgozóknak, illetve a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendvédelmi dolgozók családjának adják. Renátó azonban nem pihen, az egyetemi tanulmányai mellett decemberben a Pitbull Team által szervezett nemzetközi Spartan Kupára készül, ahol újra ringbe száll. Idén újdonságként lesz pusztakezes MMA és Muay Thai is.

(forrás)