Hétvégén tartották a III. Spartan Nemzetközi Sportdíj-átadó Gálát

Nemzetközi Sportdíj-átadó gálát szervezett a Pitbull Team vezetése. Immár harmadik alkalommal jutalmaztak meg hazai és nemzetközi sikereket elért sportolókat, szakvezetőket.

Szombat este tartották meg a Spartan Nemzetközi Sportdíj-átadó Gálát, amelynek a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark adott otthont. Feldíszített asztalok fogadták a közel száz meghívott vendéget. Az eseményen több kiemelkedő sportoló is jelen volt.

„Ez a harmadik Spartan Nemzetközi Sportdíj-átadó Gála. Itt nemcsak a küzdősport világáról van szó, hanem van itt autóversenyző, fogathajtó, K1-es, MMA-s sportoló. Vannak különleges dolgok, női ökölvívó, világbajnoki helyezett” - mondta Soós Lajos, szervező.

Az ünnepélyes díjátadó előtt Papp Franciska, az ÓMI Zenés Színház tagja énekelt. Az első ereklyét Besztercei Rajmund küzdősportoló vehette át, majd Csank Jánost, egykori labdarúgó edzőt, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitányát szólították fel a színpadra.

A műsorvezető Elek István autóversenyző, Adamko Viktor küzdősport bajnok, Vitál Dominika ökölvívó, Ádám László fogathajtó pályafutását is ismertette, ugyanis ők mindannyian elismerésben részesültek az est folyamán. Soós Lajos egykori tanítványának is sikerült meglepetést okozni. Kovács Ariel kétszeres kempó világbajnok, sokszoros K3 magyar bajnok, világkupa győztes küzdősportoló.

„Amíg eljutottam idáig az nagyon hosszú út volt. Nagyon sok kemény óra és percek, de az edzőtársaim ugye segítettek és az edzőm is, úgyhogy ez a díj nélkülük nem jött volna össze, és persze a családom támogatása nélkül. Négy éve sajnos már nem tudom ezt a sportot űzni, de ugyanúgy a napjaimban edzeni leszoktam járni, egy héten minimum háromszor, de versenyszerűen ezt már nem tudom űzni” - nyilatkozta Kovács Ariel.

Végül, de nem utolsósorban Berki Renátót díjazták a gálán, mivel szeptember 28-án megnyerte a rendőrség által szervezett Police Fight Challenge 2024 főmérkőzését. Győzött már korábban nemzetközi és magyar bajnokságon, Európa-bajnokságon és világkupán is.

„Ez azért nem csak az én érdemem, ketten indultunk útnak az edzőmmel, akkor még egyedül éreztem magam, ketten voltunk, de annyit beszélgettünk az úton, hogy rájöttem nemcsak azért megyek küzdeni, hogy most én egy győzelmet elhozzak, hanem itt az ózdiakért mentem küzdeni, hogy meg tudjuk mutatni azt, hogy igen mi ebből a kis városból feljutunk a nagyvárosba és a nagy osztrák harcosokat is sikerül legyőzni” - emelte ki Berki Renátó, a Pitbull Team versenyzője.

Az est zárásaként svédasztalos vacsora várta a vendégeket. Az egyesületnek idén még egy nagyszabású rendezvénye lesz. December 21-én rendezik a Spartan Kupát a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A küzdősport gála most is izgalmasnak ígérkezik.

(forrás)