Élő könyvekkel találkozhattak az Irodalombarát Nyugdíjas Klub tagjai az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárában

Négy állomáson keresztül tudhattak meg érdekességeket a bányászatról, szobrászatról, a kreatív alkotásról, valamint a huszárokról az Irodalombarát Nyugdíjas Klub tagjai.

Az Irodalombarát Nyugdíjas Klub tagjaival telt meg az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtára. A rendezvény az Élő Könyvtár címet kapta. A csoport tagjai négy részre bontva, tizenöt perces beszélgetések során ismerkedtek meg az általuk kikölcsönzött élő könyvekkel, akik ezúttal az élet több területén tevékenykedő szakemberek voltak.

„Elég nehéz új témákat kitalálni, még Élő Könyvtár nem volt nekik. Szép hagyománya van a rendezvénynek könyvtárunkban a középiskolások körében, és most gondoltuk kipróbáljuk, hogy-hogy tetszik az idősebb korosztálynak. Én úgy látom, hogy nagyon tetszik nekik, élvezik, változatos és több időt is szívesen eltöltenének egy-egy érdekes élő könyvünkkel. Most négy személyt kell sorba látogatni, és utána majd még lehet hosszabbítást is kérni, visszatérni a kedvenc élő könyvükhöz” - mondta Császár Éva, az Ózdi Városi Könyvtár gyermekkönyvtárosa.

A harmincöt éve működő csoport számára mindig próbálnak érdekes programokkal előállni a könyvtárosok. Most Kulcsár Józsefné író, Demes Ferenc képző- és iparművész, Varga Gábor huszárkapitány, valamint Baraxa Éva dekoratőr látogatott el a könyvtárba.

„Annak idején a piacon szalvétaképekkel kezdtük, ugye négyszázötven forintért árultam darabját. Nagyon büszke voltam, hogy aznap eladtam belőle nyolc darabot. És adta magát, hogy nagyon sokat kellett alkalmazkodni, volt, ami kiment a divatból, minden nagyon gyorsan változik” - fogalmazott Sztrakayné Baraxa Éva, dekoratőr.

Éva beszélt kreatív hobbija kezdeti időszakáról és persze az állatvédelemről. Három örökbefogadott kutyája is jelen volt az eseményen, Arven most jelent meg közösségben először. Az állatbarát könyvtárban szívesen fogadták őket. A vendégek hasznosnak találták a témákat, igyekeztek kérdéseket is feltenni az előadóknak, hogy minél több érdekességet megtudjanak az adott területről.

„Arról beszéltünk éppen, hogy ez egy nagyon ötletes dolog volt, még ilyenen nem voltam. Annyi minden újdonságot megtanultam az előadóktól, amikre nem is gondoltam, hogy például a huszároknak milyen a mentéjük, mire való, ez szenzációs. Akkor a szobrászunk és a festőművészünk előadása is nagyon jó volt. Örülök, hogy itt vagyok egyébként és hihetetlen jó érzés, hogy ennyi tehetséges ember van a városban” - hangsúlyozta Simon Péterné.

A klubtagoknak nagyon tetszett az előadás, így remélik, máskor is szerveznek nekik hasonló programot.

(forrás)