„Amíg élek játszom, játszom, amíg élek.” - Hobo, azaz Földes László volt az Ózdi Szabadegyetem vendége

Földes László, a nemzet Hobója volt Dancsok Tamás vendége. Zenés előadást szerveztek az Olvasóban az Ózdi Szabadegyetem programsorozat keretében.

Kedden délután dob és gitár muzsikától zengett az Olvasó. Hangpróbát tartottak a Színházteremben. Az Északkeleti Hobo Blues Band zenészei egy különleges fellépésre készültek. Az Ózdi Szabadegyetem szerdán ismét megnyitotta kapuit. Dancsok Tamás vendége ezúttal a nemzet Hobója, Földes László volt.

„Nekem a Hobóval való ismeretség az egy baráton keresztül jött. Ő a Hooligans menedzsere, Maszler László, ’Maszi’ és a Hobo menedzsere pedig az ő barátja. Így jött nekem az ismeretség. Volt tavalyelőtt itt Ózdon egy József Attila-est, ott próbáltuk finomhangolni ezt a mai előadást, és másfél év alatt összejött” - mondta Dancsok Tamás, az Ózdi Szabadegyetem főszervezője.

Hat órakor felgördült a képzeletbeli függöny és elkezdődött az előadás. Dancsok Tamás számtalan kérdést feltett a művésznek. Földes László beszélt az édesapjával való viszonyáról, ózdi kötődéséról, életpályájáról és a családjáról is.

„Ami engem életben tart, az a családom. Sajnos felnőttek a gyerekeim, amit én csapásnak élek meg. Én próbáltam olyan apa lenni, amilyen jó csak tudtam. Nem fogják elhinni, negyvenszer megnéztem vénásan a Dagobert bácsit. A Süsü a sárkányt kívülről tudom, nem beszélve a különböző dinoszauruszokról” - emelte ki Földes László „Hobo”, dalszerző, előadóművész.

Hobót nevezték már gazembernek, lázítónak, rockprófétának, ő azonban makacsul járta a saját útját. A hetvenkilenc éves művész munkakedve töretlen, számtalan formában alkot. József Attila és Jim Morrison esteket rendez, színházban játszik, könyvet és dalszövegeket ír, jövőre pedig útjára indul a Hobo 80 elnevezésű országos turné, melynek egyik állomása, a tervek szerint Ózd.

Az előadás után az Északkeleti Hobo Blues Band lépett színpadra. A fúziós zenekar jól ismert Hobo slágerekkel és feldolgozásokkal készült. Az örömzenéléshez Földes László is csatlakozott, több számot énekelt az ózdi együttessel. A mini koncertet dedikálás követte és volt lehetőség közös fotó készítésére is.

A rendezvény ideje alatt, a színpadi eseményekkel párhuzamosan adománygyűjtés is zajlott. A befolyt összeget az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház kapja. Az est végén a vendégek áttelepültek a kávézóba, így ismét hangos lett a Csendes.

(forrás)