Nyílt próbák, örömzene, túra és mozi – Mozgalmasan telik a hét az Olvasóban

Nyílt próbák, mozi, zene és tánc. Elstartolt a Kultúrházak Éjjel-Nappal elnevezésű rendezvénysorozat az Olvasóban. A programokra szeptember 23. és 29. között várják az érdeklődőket.

A Magyar Népművelők Egyesülete tizenhét éve indította útjára a Kultúrházak Éjjel-Nappal elnevezésű programsorozatot, amelynek célja, hogy betekintést nyújtson az érdeklődők számára a közművelődési szakemberek és a kultúrházak életébe. Az eddig kettő-három napos rendezvény, idén egy hétre bővült.

„Szeptember 23. és 29. között van lehetősége az érdeklődőknek betekintést nyerni művészeti csoportok nyílt próbáiba, illetve az ezen a héten nálunk megrendezésre kerülő programokra is várjuk szeretettel a hozzánk látogatókat. Az ÓMÉK 2021-től minden évben részt vesz és pályázik a Kultúrházak Éjjel-Nappal elnevezésű rendezvénysorozatban közzétett felhívásra is” - nyilatkozta Fábián-Dobos Eszter, az ÓMÉK művelődési ágazatvezetője.

A művészeti csoportok közül nyílt próbát tartott az Ózdi Városi Vegyeskar, az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület, a Szabad Szombat Táncegyüttes, az Ózdi Néptánc Egyesület és a Twins Dance-Fitness is. A József Attila Gimnázium két német fiatalja is ellátogatott a táncórákra, hiszen szeretnék jobban megismerni a magyar néphagyományokat és kultúrát.

„A német vendégeink nagyon kíváncsiak nemcsak a városunk életére, ami az iskolai életet illeti, hanem arra is, hogy milyen kulturális élet és milyen hagyományai vannak a városnak. Örömmel vettük ezt a lehetőséget, hogy megtekinthetjük a néptáncos csoportok különböző próbáit” - mondta Heiling Jolán Katalin.

A hét egyik legmeghatározóbb programja az Ózdi Szabadegyetem volt, ahol Dancsok Tamás a nemzet Hobójával, Földes Lászlóval beszélgetett. Az est végén a talpalávalót az Északkeleti Hobo Blues Band csapata húzta.

Bemutatkozott az Ózdi Természetbarátok Köre is, a csoporttagok egy Miskolc-Lillafüred túrát szerveztek a héten. A rendezvénysorozat végén a filmeké lesz a főszerep, hiszen pénteken, szombaton és vasárnap a Cinema Ózd várja majd a mozi szerelmeseit.

(forrás)