Őszköszöntő kerti partit tartottak a Kézenfogva Gondozóház lakói

Őszköszöntő kerti partit szerveztek a Kézenfogva Gondozóházban. A Bolyky Tamás Általános iskola második osztályos tanulói zenés, verses produkcióval készültek az időseknek.

Zenés, táncos produkcióval örvendeztették meg az őszköszöntő kerti parti résztvevőit a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulói a Kézenfogva Gondozóházban. A szépkorúak nagy szeretettel fogadták a kis diákokat. Az eseményre a 2023-ban alakult Nyújtsunk Kezet Mindenkinek Egyesület képviselői is ellátogattak, hiszen tudomásukra jutott, hogy elkélne egy új függöny az intézményben.

„Úgy döntöttünk, hogy megkérdezzük az itteni vezetőnőt, hogy mire lenne szükségük. Megmutatták a társalgóban a függönyt és valóban egy újat kívánt már a helyiség. Hát megmértük, elmentünk, és mondtuk, hogy rendben van, de akkor csak egy otthonnak tudunk most adni, tehát háromfelé ezt nem tudjuk osztani. Most ebben az évben ők kapnak, jövőre meg hát majd a Bulcsú úti vagy a Szabolcs közi” - mondta Fábián Józsefné, a Nyújtsunk Kezet Mindenkinek Egyesület elnöke.

A csere már esedékes volt, ugyanis eléggé elhasználódtak a függönyök. Az emeleti társalgóba teszik majd fel az újakat.

„Az Aranysziget Alapítvány sikeres pályázatot nyújtott be az önkormányzathoz, és az ott elnyert finanszírozási összegből került megrendezésre ez a kis őszköszöntő kerti partink, ami egy bográcsozással van összekötve. Nemcsak a mi intézményi egységünkben, hanem a Szabolcs közi, illetve a Bulcsú úti egységekben is ma kerül megrendezésre. Itt a vendégek között köszönthetjük a Nyújtsunk Kezet Mindenkinek Egyesület tagjait is, akik felajánlottak számunkra függönyöket, amiket nagyon-nagyon sok szeretettel fogadtunk, és ezúton is nagyon szeretnénk megköszönni” - nyilatkozta Vaszlik Mónika, a Szent István Úti Idősek Otthona megbízott vezetője.

A Nyújtsunk Kezet Mindenkinek Egyesület tagjai Oláh Eriket is felköszöntötték, aki nemrég töltötte kilencvenedik életévét. Ő a legidősebb ember Ózdon, aki amatőr rádiózással foglalkozik. Oláh Erik fél éve lakik az otthonban, nagyon megszerette ezt a közösséget.

„Én nem olyan túl régóta vagyok itt, gyakorlatilag március 22-e óta. Én nagyon megszerettem a nővéreket és mindent. Ezzel a végszóval szeretném zárni, mert ők nem a fizetésért dolgoznak, hanem a hivatásért” - emelte ki Oláh Erik.

A születésnappal egybekötött szabadtéri programot egy közös étkezéssel zárták az otthon lakói. Ebédre bográcsgulyással, illetve lekváros buktával, valamint szörppel készültek a dolgozók.

(forrás)