Célegyenes – Csütörtökön rajtol az Ózdi Futónapok második állomása

Szeptember 26-án, vagyis most csütörtökön újra elrajtol az Ózdi Futónapok. A két napos kihívás első állomása március 7-én volt, a második pedig holnapután lesz.

Az alkalmak egyben a „30-as futás a Teknőccel” jubileumi program részei. Ennek keretében a sportolók márciustól minden csütörtökön délután legalább fél órát mozogtak közösen, ugyanis az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület idén ünnepli harmincadik születésnapját. A megmérettetésen a résztvevőknek a centerpálya körüli salakos oválon kell 10 kört futni 45 perc alatt. A szervezők már délután fél hattól várják regisztrációra a vállalkozó kedvű ózdiakat a helyszínen található emlékoszlopnál. Rajt este hat óra. A teljesítők emléklapot kapnak, az első három nő és férfi külön éremdíjazásban részesül. Akik mindkét állomáson megmérettetik magukat, dupla eséllyel indulnak a fődíjakért, vagyis a tíz-, húsz- és harmincezer forintos sportszer vásárlási utalványokért. A részvétel ingyenes, bővebb információk az egyesület közösségi oldalán találhatók.

„Szerettük volna méltóképpen megünnepelni az egyesületünk harminc éves jubileumát. A legfontosabb törekvésünk az volt, hogy mégse egy fehér asztal mellett ünnepeljünk, hiszen mégiscsak egy sportegyesület vagyunk. Erre találta ki az elnökség, hogy legyen egy egész éven át tartó program. Külön már nem kell készülnünk. Több mint harminc alkalommal kint voltunk a stadionban és nagy rutint szereztünk ebben, hogy hogyan menjen a regisztráció. Illetve maga a futónapok, amit tartani fogunk zárásként, azt már az előző években is csináltuk” - mondta Vanczák Attila, az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke.

(forrás)