Az I. Márkafüggetlen Autós és Motoros Találkozónak adott otthont az Ózd Városi Strandfürdő

Szombaton tartották az I. Márkafüggetlen Autós és Motoros Találkozót az Ózd Városi Strandfürdőben. Közel ötvenen érkeztek négy- és kétkerekű járgányokkal.

Első alkalommal tartották meg a Márkafüggetlen Autós és Motoros Találkozót. Szombat délelőtt közel ötven résztvevő érkezett, négy- illetve kétkerékű járgányokkal az Ózd Városi Strandfürdőbe. Nagy Patrik ötlete volt, hogy megrendezze az összejövetelt. Korábban ő is több találkozón vett részt, innen az ötlet, hogy akár városunkban is tarthatna egyet.

„Igazából mióta jogosítványom van, én azóta szeretem az autókat, az autóépítést és a bandázást. Aztán nagyon sok visszajelzés volt baráti körből, hogy a legtöbb találkozóra el kell menni Pestre, vagy a Dunántúlra, így gondoltam, hogy szervezek egyet ide, hogy hátha az itteni vagy a környékbelieknek is kedvezzek ezzel. Aztán, hogy itt is egy jobb közösséget tudjunk összehozni” - nyilatkozta Nagy Patrik, főszervező.

Janiczak Dávid, városunk polgármestere is értesült az eseményről, így az első alkalommal ő is tiszteletét tette.

„Minden kezdet nehéz, de minden kezdet szép is. Főleg itt, hogy helyi szervezés alatt történt meg ennek az autós találkozónak a szervezése. Bízom benne, hogy nagyon sokan kilátogatnak a mai nap, nemcsak a kiállítók, hanem az érdeklődők is. Én azt hiszem, hogy Ózdnak minden rendezvény az előnyére válik, hiszen akik kilátogatnak ide, a város jó hírét tudják tovább vinni. Azok a helyiek pedig, akik eljönnek a rendezvényre, ők büszkék lehetnek rá, hogy Ózdon is ilyen nagy volumenű helyi szervezésű rendezvények vannak” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az esőre hajló időjárás nem kedvezett a motorral érkezőknek, de így is szép számmal jelen voltak. Az Easy Wanderers ózdi motoros csapat bográcsban is főzött, míg a Gömöri Motorosok pedig egy beteg kisfiú részére gyűjtöttek. A délután folyamán rendeztek felni emelő versenyt, autós limbót és hangnyomás mérést is, természetesen benzin és dízel kategóriában. A legtöbben Ózdról és a környékről jöttek, de Vasas Ernőék például Hatvanból érkeztek a találkozóra, összesen öt autóval jöttek.

„Leginkább a párom az, aki a dolgokat intézi, hogy mint támogatók, meg egyebek vegyünk részt a rendezvényen, mert jó ismerősök lettünk a szervezőkkel, akik ezt a találkozót csinálták. Aztán igazából azért jöttünk ki, hogy segítsünk és tanácsot adjunk, mert már mi is csináltunk találkozót” - mondta Vasas Ernő.

Végül pedig díjazták a legszebb felnit és motorteret, valamint a tíz legjobb és a három közönség díjas járgányt is. A szervező bízik abban, hogy jövőre is hasonlóan, vagy ennél is színvonalasabban tudja majd megvalósítani az eseményt még több résztvevővel.

(forrás)