Teljesen megújul az Ív úton található ivóvíz gerinc- és bekötővezeték hálózat

Korszerűsítik ivóvíz gerinc- és bekötővezeték hálózatot az Ív úton. Az ÉRV Zrt. szakemberei már hozzáláttak a munkálatokhoz. A csövek állapota indokolta a cserét.

Ideiglenesen kihelyezett vízvezeték csövek fekszenek az Ív úton. Már megkezdődtek az előkészületek, ugyanis hamarosan megújul az ivóvíz gerinc- és bekötővezeték hálózat ezen az szakaszon. A biztonságos vízellátás érdekében szükségessé vált az elavult, elöregedett csövek cseréje. E-mailben kerestük meg az ÉRV Zrt. képviselőjét, akitől egy rövid tájékoztatót kaptunk a munkálatokkal kapcsolatban.

„Az ivóvíz gerinc- és bekötővezetékek rekonstrukciója szeptember elején kezdődött meg és várhatóan október végén fog befejeződni. Az érintett területen a járda lezárásra kerül, és a gyalogos forgalom az út túloldalán található járdára lesz átterelve. A munkaterületen időszakos forgalomkorlátozás is várható” - áll az ÉRV Zrt. tájékoztatójában.

Az ÉRV Zrt. megbízottja azt is leírta, hogy az ellátásbiztonság megfelelő fenntartása érdekében, a cég a közművek folyamatos felújítására, műszaki színvonalának javítására törekszik. A lakók közül már a múlt héten sokan felfigyeltek a szorgoskodó szakemberekre.

„Láttam a teraszról, hogy húzzák a csövet. Hát örülök neki, mert ha el van öregedve, ez szükségszerű, hogy ennek így kell lenni. Amúgy mikor szépül és épül, vagy valami újdonság van, ez mind jó hozzá” - nyilatkozta Borkoczki Károlyné.

A munkavégzés időtartama alatt az ivóvízellátást folyamatosan biztosítják az ideiglenesen kiépített provizor vezetékkel, így senki nem marad majd víz nélkül.

(forrás)