Szárazfű-tűz, ittas vezetés, lopás – Száznál is több alkalommal riasztották a rendőrséget és a tűzoltókat a hétvégén

Száznál több helyre riasztották a tűzoltókat és a rendőrséget az elmúlt napokban. A káresetek során személyi sérülés nem történt, azonban az anyagi és eszmei kár nagy.

Ismét mozgalmasan telt a hétvége városunkban. Bár még mindig érvényben van az országos tűzgyújtási tilalom, mégis számos vegetációtűzhöz hívták ki a helyi lánglovagokat. Az Ózdi Tűzoltó-parancsnokság munkatársait két nap leforgása alatt tizenegy káresethez riasztották.

„Ennek a túlnyomó többsége nagy kiterjedésű szárazfű-tűz volt. Ezek Ózd környékén keletkeztek. Helyenként nyolc, tíz, tizenöt hektárt érintett a tűz. A kollégáim kézi szerszámokkal tudnak ilyen esetekben beavatkozni, ami esetenként akár több órás megfeszített munkát is jelent. Emellett több műszaki mentés volt, ezek jellemzően behatolások, eltűnt személy keresése, illetve közúti baleset volt” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Tőkés Tamás azt is elmondta, hogy a káresetek során személyi sérülés nem történt, azonban az anyagi és eszmei kár viszonylag nagy. A balesetek jelentős része emberi mulasztás, illetve figyelmetlenség eredménye. A rendőrség munkatársai sem unatkoztak az elmúlt napokban, hiszen több mint száz alkalommal kellett intézkedniük.

„Bolti lopásokhoz, online csalásokhoz, különböző közlekedési kihágásokhoz, általános igazoltatásokhoz, illetve kollégáim péntek éjszaka elfogták és előállították azt a személyt, aki napok óta Ózd város körforgalmaiban driftelni szokott. Gépjárművéről a rendszámot elvették, őt pedig előállították az Ózdi Rendőrkapitányságon” - emelte ki Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A tanév kezdetével a város útjain megnövekedett a forgalom. A balesetek elkerülésének érdekében a rendőrség munkatársai felhívják a lakosság figyelmét a közlekedési szabályok betartására.

(forrás)