Csákányi Eszter színművész lesz a PóZdium vendége

Csákányi Eszter Kossuth-és Jászai Mari-díjas színész lesz a PóZdium vendége. A produkciót Keleti Éva Kossuth-és Balázs Béla-díjas fotóművész kiállítása színesíti.

Óriási sikert aratott Hernádi Judit ózdi látogatása tavaly november végén. A PóZdium színpadán felforrt a levegő.

Április elején pedig újra megteltek a széksorok az Olvasó Adorján Lajos termében. A televíziós talkshow meghívott vendége egy olyan közéleti személyiség volt aki fodrász is lehetett volna, de a színészmesterséget választotta. Csonka András nevéhez sok zenés produkció kötődik. A Família Kft. hozta meg számára a népszerűséget és az első nagy sikert.

„Ez egy nagyon nagy dolog, ezek a dolgok még nyomot hagytak. Ezek a nyomok hiányoznak az életünkből. Még volt súlya a dolgoknak. A színháznak is volt súlya, volt presztízse, volt tekintélye a színészeknek. Bejött egy terembe Dajka Margit, ott megállt az élet. Ma elolvadnak, elbagatellizálódnak a dolgok és ez engem baromira idegesít.” - mondta Csonka András színész, énekes, műsorvezető

Hosszas előkészítő munkát követően szeptember 16-án, hétfőn, délután öt órától folytatódik a PóZdium. Szerdán került ki a plakát az Ózdi Városi Televízió közösségi oldalára, miszerint Csákányi Eszter Kossuth-és Jászai Mari-díjas érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja lesz a televíziós talkshow vendége.

„Egy különleges alkalom lesz a szeptember 16-ai PóZdium. Különleges abból az szempontbó, hogy egy olyan Kossuth – díjas színész lesz a vendég, Csákányi Eszter, akinek az édesapja is, Csákányi László meghatározó magyar színész, mondhatom azt is- egy ikon volt. Különleges lesz a PóZdium abból a szempontból is, hogy nyílik majd előtte egy kiállítás az ugyancsak Kossuth-díjas Keleti Éva fotóművész munkáiból, aki egész életén át színészeket fotózott színházi és civil környezetben. Érdemes tehát eljönni erre a programra. Jegyek még vásárolhatók.” - nyilatkozta Bukovinszky Zsolt az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője

A Keleti Éva Kossuth-és Balázs Béla-díjas fotóművész nevéhez kötődő „Szubjektív” című tárlat egyéb alkotásokat is felvonultat a színház világából. Több mint hetven évet átívelő munkássága a magyar kultúra és nemzeti fotótörténet meghatározó része. Közel száz képet tekinthetnek meg az érdeklődők. Több olyan híres személyiségről készült mű is paravánra kerül, akik korábban vendégként foglaltak helyet a PóZdium színpadán. Az eseményről televíziós felvétel készül, amelyet az Ózdi Városi Televízió egy későbbi időpontban tűz műsorára.

(forrás)