BMX pálya, parkolók és kiépített tópart – zajlik a Zöld Sziget projekt.

A második együttműködési megbeszélést tartották a Zöld Sziget projekt felelősei. A beruházás ütemterv szerint halad. Az extrém sportpályánál már aszfaltoznak a szakemberek.

„Megnyitom a második kooperációját a Zöld Sziget projektnek.”

Mihály Tibor műszaki ellenőr nyitotta meg az együttműködési megbeszélést a teke csarnok épületében. Elsősorban műszaki oldalról közelítették meg a Zöld Sziget projekt részleteit. Az egyeztetés célja, hogy minden zökkenőmentesen haladjon. Tóth-Pintér Krisztán, a kivitelező cég képviselője felsorolta azokat a feladatokat, amelyekkel már végeztek.

„Töltjük fel a rekortán futópályát, csináljuk hozzá az aszfaltozást a gumis bevonatnak a fogadására.” - mondta Tóth-Pintér Krisztán a Tinet Pro Kft. kivitelezője

A földmunkák és előkészítések mellett szóba került az augusztus 20-ai ünnepség is, ekkor ugyanis lezárják a területet.

„Komolyan átbeszéljük a kivitelezővel, hogy milyen lehatárolásokat használjon úgy, hogy az áthaladást is tudjuk biztosítani és neki se legyen gond a munkaterülettel. Ezúton szeretnék mindenkit megkérni, hogy ezeket a kijelöléseket, ezeket az utakat vegye komolyan, úgy közlekedjen akár egyénileg, akár családdal is, hogy a 20-ai programok mindenkinek szép és jó családi programot tudjanak nyújtani.” - mondta Mihály Tibor műszaki ellenőr

A projekt végéig több ilyen egyeztetést tartanak majd, hogy az aktuális állapotot megbeszéljék, valamint ha probléma, vagy fennakadás adódik segítsék egymást meglátásaikkal.

A közművekhez kapcsolódó feladatok is elkészültek, így a külső mellékhelyiség használata is biztosítva lesz. Addig viszont a kivitelező cég szakemberei igyekeznek minél több feladatot elvégezni. Az extrém sport pályánál folyamatos a munka. A belső elemektől haladnak a külsők felé, hogy ne rongálják meg a már elkészülteket.

„A Zöld Sziget beruházás újabb állomásához ért. Most már az aszfaltozásoknál tartanak itt a stadionban, ahol a kerékpáros, dimbes-dombos pályának az aszfaltozása kezdődött el. Most már kirajzolódott a nyomvonal. Annak a jelentős részét leaszfaltozták. Leaszfaltozásra került most már az a terület is, ahova az extrém sportpályát telepítik majd új eszközökkel és a régiek felújításával. Ez több mint dupla akkora terület lesz, mint a régi és a többi, aktív elemnek az előkészítése is szép ütemben zajlik.” - nyilatkozta Janiczak Dávid polgármester

A földbe süllyesztett trambulin elemek helye is jól kivehető már, a szegőkövek pedig láthatóvá teszik a végleges formát. Kézi és gépi erőt egyaránt használnak. Az összmunka elengedhetetlen az ütemterv tartásához. A számítások szerint ősszel már birtokba vehetik a sportolók.

(forrás)