„Kilépünk a szürkeségből.” – Megszépül új piaccsarnok fala
Város
2024. júl. 26.

„Kilépünk a szürkeségből.” – Megszépül új piaccsarnok fala

Színes festmény kerül az új piaccsarnok falára. Az ételekkel teli képet a város lakói szavazták meg Janiczak Dávid polgármester közösségi oldalán.

Kék alapot kapott az új piaccsarnok fala és már egy zöldségekkel és gyümölcsökkel keretezett logó is rákerült. Janiczak Dávid polgármester négy fényképet töltött fel közösségi oldalára és a város lakóinak segítségét kérte a döntésben. A szavazás egyöntetűnek bizonyult. A falra így egy élénk alkotás kerül.

„Kilépünk a szürkeségből. Sokak kérésére egyre több fal került most már színes átfestésre a városban. Itt a piac épületét 2009-es megépítése óta kérik, hogy fessük le. Sokáig gondolkodtunk egy színben, de amikor megtaláltuk a művész urat, aki most már több helyen is festett nekünk a városban, úgy döntöttünk, hogy a lakossággal megszavaztatunk négy verziót, hogy mit látnának szívesebben a falon és ennek a verziónak a győztese, ami 2700 szavazatot kapott, ez kerül fel a falra. Természetesen nem pontosan abban a verzióban, hiszen az csak egy látványterv volt. A gyümölcsökkel és zöldségekkel most még menet közben megtölti a fiatalember.” - mondta Janiczak Dávid polgármester

A látványterveket Szalay Benjamin grafikus, dekorációs falfestő készítette, aki országszerte vállal hasonló munkákat. Nevéhez köthető a Bolyki elágazásnál látható tengerparti látkép is. A piacnál már körvonalazódik, hogyan fog kinézni a festmény, de az alakzatok elkészítése előtt a város vezetése még egyeztetett az alkotóval.

„Szerintem, hogy ha gyümölcsökről van szó, akkor alapból a színek azok nagyon dominálnak. Ezért gondoltam azt, hogy egy ilyen harsány, színes háttéren, ha megjelennek a színek, az még ütősebb. Egy kicsit messziről nekem ilyen kubai stílust képvisel, nekem nagyon tetszik egyébként, szerintem jó lett. Nagyon örültem, mert én ezt már előre jeleztem, hogy szerintem ez a legjobb, hogy aztán a közönség is ezt szavazta meg.” - mondta Szalay Benjamin grafikus, dekorációs falfestő

A grafikus azt mondja, ezen a sima falfelületen jobb dolgozni, ugyanis jobban lehet játszani az árnyékokkal és plasztikusabban tudja összemosni a színeket is. A tervek szerint a teljes kép jövő hét közepére készül majd el.