Dinnye, szilva és barack – A gyümölcsöket keresik a legtöbben a piacon.
2024. júl. 26.

A dinnye, a szilva és a barack a legkeresettebb gyümölcs a városi piacon, emellett a kukoricát is sokan vásárolják. A slágertermékeket kedvező áron szerezhetik be a vevők.

Mézédes dinnye, zamatos szilva és lédús barack is várta a vevőket a városi piacon. A friss és széles kínálat ellenére mégis kevés ember látogatott ki a vásártérre péntek délelőtt. Idén megfigyelhető, hogy egyes termékek hamarabb érettek be a megszokottnál.

„A nyár közepén meg lehet figyelni, hogy sokkal előrébb vagyunk a termékekben, hiszen az almapaprika is megjelent már a piacokon. És ez kifejezetten az őszi befőzési szezonban lenne aktuális. Hogy mik a slágerek? Gyakorlatilag a gyümölcsök azok, amik igazán keresettek. Elmondhatom, hogy nagyon szép a magvaváló őszibarack, többféle szilva, görög-, és sárgadinnye. És ezek a termékek igen kedvező árakon kaphatóak.” - mondta Fedora István kereskedő

A gyümölcsök mellett a kukorica is a keresett termékek közé tartozik. Többen a hétvégi főznivalót szerezték be, de akadt olyan vásárló is, aki nem csupán az áru miatt látogat ki a piacra.

„Minden pénteken és szombat délelőtt szoktam jönni. Először azért, hogy a sok ismerőssel találkozzak, elbeszélgessük az időt. Másodszor az asszony akkor szokott takarítani, és olyankor nem szeretek otthon lenni. Meg vagyok elégedve, erre a régi piacra szoktam járni, az új részre nem igazán megyek. Azt sajnálom, hogy itt megszűntek az őstermelők. Az jó volt, a sok idős néni jött vidékről, és lehetett mindent kapni, igazi háziakat.” - nyilatkozta Biles Gyula

Érdemes lehet tehát a piacra kilátogatni, hiszen a kiváló minőségű és kedvező árú termékek mellett egy-egy kellemes beszélgetéssel is gazdagodhatunk.

(forrás)