„Ez nem az én eredményem, ez az ózdiak eredménye” – harmadik polgármesteri ciklusát kezdheti októberben Janiczak Dávid
Város
2024. jún. 10.

„Ez nem az én eredményem, ez az ózdiak eredménye” – harmadik polgármesteri ciklusát kezdheti októberben Janiczak Dávid

Negyedszer is megnyerte a polgármester választást Janiczak Dávid, így októbertől harmadik ciklusát kezdheti. Az Ózdiakért és Ózdért Egyesület jelöltje a szavazatok 55,92 százalékát szerezte meg.

Vasárnap a négy polgármesterjelölt a délelőtti órákban adta le szavazatát. Dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a Mogyorósvölgyi Óvodában voksolt. Fidrus Péter független polgármesterjelölt a Csépányi Általános Iskolában szavazott. Szőcs Zoltán az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolában járult az urnához. Janiczak Dávid az Ózdiakért és Ózdért Egyesület polgármesterjelöltje pedig az uraji Közösségi Házban dobta be szavazólapját. Az este hét órai zárást követően először a részvételi arányokat követhettük figyelemmel, majd lassan elkezdtek érkezni az eredmények. Száz százalékos feldolgozottságnál kiderült, hogy Ózd polgármestere a következő ötéves ciklusban is Janiczak Dávid lesz. A jelenlegi városvezető 6768 szavazatot kapott, míg a Fidesz-KDNP jelöltje, dr. Csuzda Gábor 5017 vokssal zárta a választást. A függetlenként induló Fidrus Péterre 184-en, míg Szőcs Zoltánra 133-an húzták be az x-et.

Az Ózdiakért és Ózdért Egyesület szimpatizánsai a városközpont egyik ikonikus helyszínén közösen várták az eredményt.

„Én nagyon boldog vagyok, azért mert az ózdiak most már negyedszer bizonyították, hogy nem lehet őket megtéveszteni. Nem lehet őket fölösleges és légből kapott ígéretekkel eltéríteni és továbbra is szabadon gondolkodó város akarnak lenni. Ez nem az én eredményem, ez az ózdiak eredménye. Én csak megtestesítem azt, amire ők vágynak. Bízok benne, hogy innentől kezdve még komolyabb fejlődést tudunk a városba hozni. Nagyon szépen köszönöm a hatalmas nagy csapatomnak, hogy végig velünk voltak és sikerült ezt a hatalmas eredményt elérni” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

1751 szavazat. Ilyen különbséggel nyerte Ózdon a polgármester választást Janiczak Dávid. Legesélyesebb kihívója a Fidesz-KDNP-s színekben induló dr. Csuzda Gábor gratulált a régi-új városvezetőnek.

„Először is szeretném szívből megköszönni annak a közel ötezer választópolgárnak, aki megtisztelt a bizalmával a mai napon. Hálás szívvel köszönöm nekik. Szeretném megköszönni a családomnak és szeretném megköszönni a segítőimnek, hogy mellettem voltak és mellettünk voltak ebben az elmúlt ötven napban és az azt megelőző időszakban is. Gratulálok Janiczak Dávidnak, Ózd város újonnan megválasztott polgármesternének. Kívánom, hogy a következő öt évben eredményesebben tudja végezni a munkáját, hogy Ózdnak legyen jövője” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Öt választókerületben az Ózdiakért és Ózdért Egyesület jelöltjei, öt választókerületben pedig a Fidesz-KDNP jelöltjei nyertek. A képviselő-testület tagjai októbertől Zsuponyó Anett, Csák László, Angyal Béla, Zubor László, Kellóné Mezőtúri Márta, Scitovszky Nikoletta, Bertáné Várnay Ilona, Váradi József, Horváthné Farkas Erika, Csépányi Róbert. Ők egyéni választókerületekben nyerték meg a választást. Listáról kerül a képviselő-testületbe Kiss Sándor, Csák Árpád, dr. Csuzda Gábor és Bárdosné Dudás Viktória.