Eper, cseresznye és dinnye a piacon
Város
2024. máj. 17.

Eper, cseresznye és dinnye a piacon

A magyar eper a slágertermék a piacon, de van már görögdinnye és cseresznye is. A vásárlók a minőség és az árak miatt térnek vissza. Ma az eső sem zavarta őket.

Piroslik a görögdinnye, a cseresznye és a friss, magyar eper a piacon. Utóbbit az általunk megkérdezett kereskedő szerint a múlt héten még kedvezőbb árban tudták értékesíteni, de az időjárási viszonyok miatt azóta felment az ára.

„Bejöttek a fagyosszentek és ezek a fagyosszentek sajnos nem voltak kedvező hatással a földi epernek az érésére, így valamelyest megemelkedett az ára. Van ugye import eper is a piacon, de a magyar eper klasszissal jobb mint a külföldi eper, csak az ára kicsit magasabb lett” - nyilatkozta Fedora István, kereskedő.

Saláta, káposzta és uborka is helyet kapott a pultban. Úgy tudjuk, ezeknek az ára lejjebb ment. A kereskedő szerint nagyon keresett terméknek számít az új krumpli is. A vásárlók rendszeresen visszatérnek a piacra. Ennek oka a termékek ára és minősége.

„Friss gyümölcsöket lehet kapni. Mindig itt szoktam vásárolni. Az árak megfelelőek” - mondta Ochtinszky Károly.

A gyümölcsök és zöldségek mellett húst és palántákat is lehetett kapni. Utóbbiak közül különböző paradicsom és paprika tövek hevertek az asztalokon. Széles volt a kínálat.

„Hangulata van az egész piacnak. Lehet válogatni a különböző termékekből. Meg viszonylag olcsóbb, mint a boltban, a nagy áruházakban” - tette hozzá Kónya László.

Az eső sem tántorította el az embereket a vásárlástól, bár voltak, akik behúzódtak a csarnokba. Többen a vasárnapi ebédhez vették meg a hozzávalókat. A zöldségeseknél és a húspultoknál is sorba álltak, hogy friss, minőségi élelmiszerekhez jussanak. Az emberek azonban nem csak a termékek minősége, hanem a kapcsolattartás miatt választják a piacot.