Háború vagy béke? - Lakossági fórumot tartott Menczer Tamás és Magyar Ágnes Zsófia Ózdon
Politika
2024. máj. 9.

Háború vagy béke? - Lakossági fórumot tartott Menczer Tamás és Magyar Ágnes Zsófia Ózdon

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója és Magyar Ágnes Zsófia, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje tartott lakossági fórumot Ózdon.

A Digitális Erőmű csarnokát nézte Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója. Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Bojtos Zoltán, az intézmény igazgatója mesélt neki a helyről. Percekkel később több média munkatársa is megjelent a sajtótájékoztatón, amelynek fő témája a közelgő európai parlamenti választás volt.

„Mi a teendőnk ebben a világban, mi a teendőnk Európában, és hogy milyen utakat látunk magunk előtt így bő egy hónappal a választások előtt” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A miniszteri biztos összefoglalta az alkalom fő témáit, amelyeket Menczer Tamás bővebben is kifejtett. Beszédében szót ejtett az orosz-ukrán háborúról, valamint hogy most háborúról és békéről kell döntenie a magyar embereknek. Kiemelte, pártcsaládja a béke oldalán áll és háború párti politikusok helyett béke pártiakat kell Brüsszelbe küldeni. Egy lakossági fórum keretében az embereket is tájékoztatták álláspontjukról.

„Mi az a politikai közösség vagyunk, amelyik egymás után négy országgyűlési választást nyert meg kétharmaddal. Nem tudom, világszinten van-e ilyen. Szerintem nincs. Tehát mi egész Európa, sőt jó eséllyel az egész világ legerősebb, legsikeresebb politikai közössége vagyunk. Én ezt látom most is. Már sok országjáráson vehettem részt, sokakkal beszélgethettem. A közösségünk erős és egységes és pontosan tudják, hogy miről van szó. Mi a hazánkért harcolunk, a hazánk békéjét akarjuk megóvni, a saját életünket, a gyerekeink és unokáink jövőjét” - emelte ki Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

A lakossági fórumon Magyar Ágnes Zsófia, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltje is részt vett. Szintén beszélt a választás fontosságáról. Kiemelte, hogy szeretnék, ha a brüsszeli vezetés figyelembe venné például az európai gazdák érdekeit, de az is fontos kérdés, hogy hogyan jut majd hazánk európai uniós forrásokhoz.

„Magyarország mindig is szorosan együttműködött az Európai Bizottsággal annak kapcsán, hogy teljesítse a kéréseket, az úgynevezett szuper mérföldköveket, amelyek folyamatos tárgyalás után hosszú távon is oda vezethetnek reményeim szerint, hogy a közös európai munkával, illetve az Európai Bizottság és a magyar kormány tárgyalásai során, hogy még több európai uniós forrást, ami a magyar embereknek jár, meg fog tudni nyitni számunkra az európai uniós testület” - tette hozzá Magyar Ágnes Zsófia, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjelöltje.

A fórumon kiemelték, a béke hangján csak a Fidesz és a KDNP beszél. Az országjárás folytatásában is ezt szeretnék erősíteni a közösségeikkel való találkozás során.