Elkezdődött a nyári gumiabroncsok cseréje
Hírek
2024. ápr. 8.

Elkezdődött a nyári gumiabroncsok cseréje

A tavasz kezdetével ismételten szükséges a gumiabroncsok cseréje. Egyre többen rohamozzák meg az autószerelő műhelyeket, városunkban sincs ez másképp.

Csavarozó zúgásától volt hangos az egyik autószerelő műhely. A tavasz kezdetével ismételten szükséges az autógumi cseréje, ami sok esetben nem az évszak első hónapjához, hanem a napi átlaghőmérséklethez köthető. A szakértők általában azt javasolják, hogy ha a hőmérséklet eléri átlagosan a plusz hét fokot, akkor érdemes váltani. A téli abroncsok sokkal lágyabbak, mint a melegebb hónapokban használt társaik, ezáltal könnyen túlmelegszenek és kevésbé tapadnak az aszfalthoz. Emellett gyorsabban is kopik a felülete, ami sűrűbb cserét eredményezhet.

„A tavasz hiányába egyből nyár lett, nagyon hamar elértük, úgyhogy itt az idő, föllehet szerelni. Amire fontos odafigyelni, ha komplett kerekeink vannak, szezonváltáskor mindenképpen érdemes átcentríroztatni őket, megcserélni az abroncsokat, a kopásokat figyelembe véve” - mondta Gyöngyösi Zsolt, a Gyöngyösi Gumi és Futóműszervíz tulajdonosa.

Mielőtt feltetetnénk a szezonnak megfelelő autógumikat, fontos meggyőződnünk róla, hogy a következő időszak egészében alkalmasak lesznek-e még a közlekedésre. Így biztosíthatjuk magunk és mások épségét az utakon. Másrészről pénztárcánkat is megóvhatjuk egy újabb csere árától. Városunkban már megrohamozták a gépkocsi tulajdonosok az autószerelő műhelyeket. A gyors bejutás miatt érdemes előre egyeztetett időpontban érkezni.

„Úgy gondoltam, hogy elég meleg van már hozzá, hogy le lehet cserélni a kereket. Én minden évben ide szoktam járni a Gyöngyösi Gumi-hoz gumit cserélni. Ugye mikor ők lecserélik nekem, hazaviszem, megtisztítom és eltárolom őket a következő szezonra” - nyilatkozta Kovács Zoárd.

Egy abroncs átlagosan 40-60.000 km futás alatt kopik el teljesen. A használt gumik felhelyezése előtt érdemes megvizsgálni a mintázat mélységét, 3 mm alatt már javasolt az új garnitúra vásárlása. Jogi szabályozás nincs a cserét illetően. Az autós dönti el mikor és milyen abroncsokat szereltet fel gépjárművére.