Lezárult időszak
Politika
2021. okt. 4.

Lezárult időszak

Sajtótájékoztatót tartott az MSZP a Városház téren. Kiss Sándor az előválasztás helyi győztese és Nyakó István az MSZP választókerületi elnöke értékelte az elmúlt időszakot.

A lezárult előválasztás eredményét érdekelte az MSZP ma délelőtt a Városház téren. Kiss Sándor az előválasztás helyi győztese és Nyakó István az MSZP választókerületi elnök arról beszéltek, hogy hazánkban először voltak előválasztások. Az elmúlt szavazások bebizonyították, hogy csak ellenzéki összefogással lehet esély leváltani 2022-ben a Fideszt.

„A Magyar Szocialista Párt szempontjából nem kárörvendően, de ki kell mondanom, hogy egy nagy győzelmet ünnepelhetünk. Ez a baloldali város, ez a nagy múltú, munkásmozgalmi hagyományokkal rendelkező város újra bizalmat szavazott a Magyar Szocialista Pártnak. Emellett bizalmat szavazott Kiss Sándornak. Ezt a bizalmat nagyon szépek köszönjük, igyekszünk meghálálni” - hangsúlyozta Nyakó István, a Magyar Szocialista Párt választókerületi elnöke.

Nyakó István arra is kitért, hogy az ózdi előválasztás országos hangsúlyt is kapott, ami szerinte negatív a városra tekintve. Éppen ezért bár a közös cél érdekében együtt kell dolgozni, vannak olyan dolgok, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Az idehozott, általuk verőembereknek titulált személyeknek a kérdése szerinte ilyen. Ezeknek az embereknek az idehívása, a városban eddig uralkodó békés együttműködés támadásának szinonimája. Ezt a helyzetet pedig kezelni kell.

„Az elmúlt időszakban nagyon sok támadás ért minket, hogy a városon belül az összefogás széthullott. Szeretném kijelenteni, hogy nincs baj az összefogással, továbbra is működik. Volt egy előválasztás, ennek le kell vonni a tanulságait. Meg kell nézni, hogy kik a felelősök. Nekem személy szerint, és azt gondolom ez a baloldalra is igaz, hogy nem az összefogással van a baj, hanem bizonyos személlyel” - mondta Kiss Sándor, az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltje.

Kiss Sándor hozzátette, hogy az összefogásnak azért is kell működnie, mert arra esküdtek, hogy 2024-ig együtt vezetik a várost. Emellett bízik benne, hogy 2022 tavaszán még többen gondolják majd úgy, hogy szükség van a változásra, és ismét baloldali jelöltet tudnak adni a körzetnek.