Bejelentés, településfejlesztés, városrehabilitáció. Ózdra látogatott Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár
Politika
2024. máj. 15.

Bejelentés, településfejlesztés, városrehabilitáció. Ózdra látogatott Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár

Friss kormányzati döntésről tett bejelentést Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára Ózdon. A látogatás része volt egy területbejárás is.

Sajtótájékoztató és területbejárás. Ózdra érkezett ma délelőtt Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára. A vendégeket Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntötte. A találkozót Velence telepen tartották. A program első része egy sajtótájékoztató volt, ahol Fülöp Attila egy olyan kormányzati döntésről beszélt, amely ma jelent meg a Magyar Közlönyben. A rendelet egy olyan támogatásról szól, amelyet a szomszédban zajló háború okán megemelkedett rezsiköltségek kompenzálására biztosít a kormány.

„Valamennyi szakellátást nyújtó egyházi és civil fenntartónak ad ilyen plusz támogatást. Ezt a támogatást külön igénylés nélkül lehet megkapni, amit a Magyar Államkincstár fog folyósítani ugyanúgy, mint minden normatívát, mindegyik hónapban. Ennek az összege összesen 7,8 milliárd forint, tehát azt jelenti, hogy ennyi plusz támogatást ad a szociális és gyermekvédelmi intézmények világában egyházi és civil fenntartóknak” - mondta Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a Széchenyi Plusz program keretében folytatódnak majd a beruházások, és már elkezdődött az új pályázatok kiírása. Az eseményen jelen volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke is, aki értékelte az elmúlt időszakot.

„Az elmúlt fejlesztési időszakban Ózd városa összességében 506 millió forintot tudott fordítani szociális városrehabilitációs fejlesztésekre. A következő fejlesztési időszakban pedig szintén már egy támogatási szerződéssel rendelkezik Ózd városa és reméljük, hogy a jövőben még ezeket a fejlesztési összegeket is tudjuk növelni” - emelte ki Bánné dr. Gaál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke.

A területbejárás alkalmával a vendégek megtekintették a korábbiakban megvalósult szociális városrehabilitációs program eredményeit. A program keretében több intézményt is meglátogattak Ózdon.