Déligyümölcs, sütőtök, füstölt hús – slágertermékek az Ózdi Városi Piacon.
Hírek
2023. dec. 8.

Déligyümölcs, sütőtök, füstölt hús – slágertermékek az Ózdi Városi Piacon.

Az Ózdi Városi Piacon kínált friss zöldségeknek és gyümölcsöknek nagy keletje van, hiszen az elmúlt évhez képest kedvezőbb áron szerezhetjük be a szükséges termékeket.

Leveszöldséget válogat a hölgy az Ózdi Városi Piac egyik standjánál. A pénteki nap ellenére nem volt nagy tömeg, de minden árusnál állt néhány vevő, aki friss zöldségért vagy gyümölcsért látogatott ki a borongós időben. A magyar termelőtől származó termékek természetesen keresettebbek, vannak azonban olyan gyümölcsök, amelyek csak importból szerezhetőek be.

„Az ünnepek előtti időszakban nagyon keresett a déligyümölcs, ami viszonylag jó árban van és a minősége is kifogástalan. A piaci termékekről el lehet mondani azt, hogy mindig frissek, és jó minőségűek. A kedves vevők szeretnek is a piacra járni, bár az igazság az, hogy a körülmények nem a legmegfelelőbbek a piaci árusításhoz. Viszont a minőség az kifogástalan.” - mondta Fedora Itván kereskedő


A sütőtök a téli időszakban is keresett, hiszen rendkívül magas vitamintartalma és finom íze miatt sokan szeretik. A zöldséget és gyümölcsöt árusító standok mellett a húsárut kínáló bódék előtt is többen álltak sorba. A sütnivaló kolbász, illetve hurka kelendő ilyenkor, de van, aki más ételekhez keres alapanyagot.

„Kocsonyának való húst, csontot és töltött káposzta alá valót, ki mit szeret.” - mondta Kovács Béláné


Információink szerint a piaci árak összességében nézve a tavalyi évhez képest nem változtak. Természetesen vannak olyan termékek, melyekhez a téli időszakban drágábban juthatunk hozzá, ilyen például a paradicsom, vagy a karfiol. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy aki szereti ezeket a zöldségeket, az a magasabb árat is hajlandó kifizetni érte. A legtöbben mégis az alapvető dolgokat szerzik be a piacról.

„Mi általában paprikát, hagymát szoktunk itt venni, mert friss. Zöldségeket, gyümölcsöket mert sokkal jobb, mint a boltokban. Általában ezeket szoktuk.” - mondta Sipos Gergő


A városi piacon kínált termékek megfizethető áron érhetőek el, emellett pedig jó minőségű és friss áruval találkozhatnak a vásárlók. A kereskedők kínálata pedig bőséges, legyen szó akár zöldségről, gyümölcsről vagy hústermékekről. Így mindenki megtalálhatja azt, amire szüksége lehet.