Mérgezik a kutyákat Susán
Hírek
2023. szept. 29.

Mérgezik a kutyákat Susán

Kutyákat mérgeznek Susán. Erre gyanakodnak a helybeliek, hiszen több ebtartónak is megbetegedett kedvence az utóbbi napokban, sőt volt olyan eset is, hogy a házőrző kimúlt.

„Jó lenne tudni mennyi kutyát mérgeztél meg. Egy már az angyaloknál van, kettőnek kritikus az állapota - az én Samukámnak is” –írta ki facebook oldalára Juhász Tímea, akinek egy susai ingatlanánál beteg lett a kutyája.

„A múlt héten, szombaton vettük észre, hogy a kutyánk nem olyan állapotban van, mint ahogy eddig volt. Húzta magát, hányt és nem evett. Elvittük egy állatorvoshoz ahol vért vettek tőle, különféle kezeléseket írtak neki és infúziót, tablettákat amelyek nem igazán használtak neki. Aztán többször újra visszamentünk és végül is olyan állapotba került a mi kis Samukánk, hogy úgy néz ki, hogy a mai nap folyamán el kell altatnunk” - mondta Juhász Tímea

A véreredmény alapján kiderült, hogy a kutya veséje és a mája is leállt, ami egyértelműen azt bizonyítja Juhász Tímea szerint, hogy mérgezés történt. Ezért ő rendőrségi feljelentést is tett az ügy folytatásaként. Elmondása szerint valós a mérgezés mert a gyanús jelek is erre utalnak, ugyanis a kertben, ahol a kutya tartózkodott kenyérdarabokat találtak, melyek nagyon kellemetlen szagot árasztottak. Tímea azt mondja, az ingatlan oldalának falára felszerelt kamera rögzítette a történéseket és bízik abban, hogy válaszokat kap kérdéseire. A Susán élők között futótűzként terjedt a hír. Scitovszky Anita is felelős állattartó, aki három kutyát nevel évek óta. Az eset nagyon felbosszantotta, szerinte egy megoldás van, az egymásra figyelés.

„Mélységesen felháborít, hogy ilyen előfordulhat. Nekem is van három kutyám, teljesen át tudom érezni, hiszen a kutya szinte családtag tud lenni. Úgy gondolom, hogy az elkövetőt meg kell találni és felelősségre kell vonni. Ehhez nagyon fontos, hogy az emberek összefogjanak, informálják és segítsék egymást itt a faluban is.” - nyilatkozott Scitovszky Anita

Hogy a kedvenc négylábú még véletlenül se essen áldozatul a kegyetlenkedőknek, nagyon fontos megtanítani neki, hogy tilos bármit is idegentől elfogadni. Résen kell lenni sétáltatás közben is, sose engedjük, hogy kedvencünk bármit felvegyen vagy megegyen az út során.