Itt a nyári szünet, a táboroké a főszerep
Szabadidő
2024. júl. 2.

Itt a nyári szünet, a táboroké a főszerep

Kutya-tár elnevezéssel szerveztek napközis tábort az Ózdi Városi Könyvtárban. Összesen 16 iskolás korú diák vett részt a színes és változatos programokon.

Kutyákról szóló könyvek sorakoznak az Ózdi Városi Könyvtár rendezvénytermében. Tizenhat iskolás korú gyermek vett részt az intézményben szervezett napközis jellegű táborban, ahol a négylábúaké volt múlt héten a főszerep.

„Az idén nagyon könnyű volt a témaválasztás, hiszen állatbarát könyvtár lettünk, és ezért a kutyát, az egyik legnépszerűbb állatot választottuk a táborunk témájául. Kutya-tár a címe és mindent, amit a kutyákról tudni kell és tudni érdemes felölelünk. Tegnap már ismerkedtünk a könyvtárral, a kutyafajtákkal, nyomozós feladat volt” - emelte ki Császár Éva, az Ózdi Városi Könyvtár gyermekkönyvtárosa.

4 fős csapatokban dolgoztak. Minden csoporthoz tartozott egy-egy kutyafajta, melyet a tábor első napján sorsoltak ki. Ezekhez a fajtákhoz a gyerekek találták ki a nevet, melyeket paravánokra tűztek fel. Emellett mindenkinek volt saját csatakiáltása is.

Az izgalmas feladatok és rejtvények mellett sok újdonságot is megtanultak a gyerekek az ebekről. Emellett természetesen új ismeretségeket, barátokat is szerezhettek a résztvevők.

„Nekem nagyon tetszik, nagyon jók eddig a programok. Remélem, hogy így is marad, hogy sok jó program lesz. Nagyon szeretem az állatokat, ezért is szerettem volna jönni. Tetszik itt nekem minden, nagyon kedves mindenki. Szerintem új barátaim is lesznek” - mondta Barta Kata Vica.

Volt, aki első alkalommal vett részt a könyvtár táborában, de akadt olyan is, aki már visszatérő táborozó.

„Én már tavaly is voltam és akkor is nagyon jól éreztem magam. Mindig nagyon jók a programok, meg a társaság is nagyon jó. Mindenki nagyon kedves” - nyilatkozta Alföldi Szonja.

„Eszter nénivel szoktunk könyvtárba járni, és ott kölcsönözni is lehet, meg itt is. És új barátokat szerzek, meg sok mindenkivel megismerkedhetünk” - fogalmazott Füleki Szonja.

A könyvtárban évről évre szerveznek napközis táborokat, hiszen a nyári szünet beköszöntével ez segítséget nyújt a dolgozó szülőknek. A héten is várják az előzetesen jelentkezőket, itt a honismereté lesz a főszerep. A helyek már jóval ezelőtt beteltek, így aki jövőre esetleg szeretné gyermekét táboroztatni, az figyelje az intézmény közösségi oldalát.