Lassan vége a paradicsom és paprika szezonnak, a piacon azonban még bőséges az árukészlet
Város
2023. szept. 8.

Lassan vége a paradicsom és paprika szezonnak, a piacon azonban még bőséges az árukészlet

A paradicsom és paprika még nagy mennyiségben megtalálható a Városi Piacon, sokan most kezdik el a savanyúságok, befőttek elkészítését.

Annak ellenére, hogy nem volt telt ház a Városi Piac csarnokában, az őstermelők és kereskedők bőségesen megrakott pultokkal várták és várják a vásárlókat. Ilyenkor jellemző a télire elrakott lecsó készítése, különböző zöldségek berakása, tartósítása. A standokon nagyon jó minőségű áruhoz juthat, aki kilátogat a piac területére.

„Jelen pillanatban ilyen tavaszi savanyúságnak vásároljuk az uborkát, paprikát, káposzta lesz még hozzá, hagyma és akkor most azokat válogatjuk a mai napon. Holnap majd szilvát, mert be kell főzni” - mondta Bodnár János.

Szeptember-október környékén még nagyon jellemző a különböző módon elkészített és tartósított savanyúságok, befőttek berakása, elkészítése, amelyeket télen, illetve tavasszal már lehet fogyasztani.

„Nem igazán vannak jobb árak, jó, hogy azt mondják, hogy csökkentek az árak, de nincsenek jobb árak, úgyhogy gyakorlatilag annyira nem csökkentek. Úgyhogy az embernek azért meg kell gondolni, hogyha lecsót is készít télire vagy savanyúságot, akkor minimálisat, nem úgy, mint régen, hogy sokkal többet lehetett” - nyilatkozta Geczkó Lászlóné.

A vásárlók különböző méretű és formájú paradicsomok közül válogathatnak, illetve már a télire megvásárolható zsákos burgonya és hagyma is elérhető a piac kínálatában. A napjainkban jelenlévő gazdasági helyzet városunkra is hatással van: az árak nem csökkennek, a kereskedők azonban próbálnak a lehetőségeikhez mérten a vásárlók igényeinek és anyagi kereteinek eleget tenni.