Egyre többen tervezik nyaralásukat a vakáció beköszöntével
Hírek
2023. jún. 6.

Egyre többen tervezik nyaralásukat a vakáció beköszöntével

Az elmúlt évekhez képest már most egyre több pihenni vágyó hazai és külföldi látogató keresik fel városunkat, miközben az ózdiak körében is egyre népszerűbbek a hazai és külföldi nyaralások.

A városunkba érkező pihenni vágyó turisták számára az idei nyári szezonban a strandon üzemelő camping mellett az év bármely időszakában szállodában is van lehetőség helyet foglalni, de a vendégházak, apartmanok kínálata is meglehetősen széleskörű. Bár az árak Ózdon is mintegy tíz százalékkal emelkedtek, az utóbbi időben az infláció ellenére is jónak tekinthető a kihasználtság, és úgy tűnik vendégekből sincs hiány.

„Lassan három éve, hogy üzemeltetjük szálláshelyként ezt a kis apartmant. Leginkább Ózdról elkerült személyek veszik igénybe, akik nem szeretnének a családdal konfrontálódni, hogy náluk alszanak. De gyakorlatilag minden hónapban van egy-két vendégünk, tehát azt mondhatni, hogy ki van használva a hely” - emelte ki Boros Katalin, apartman üzemeltető.

Ottjártunkkor épp egy németországi vendég vette igénybe az ózdi apartman szolgáltatásait, de találkozunk olyan távoli országból érkezett látogatóval is városunkban, aki Ózdot választotta kiindulási pontként az észak-magyarországi látnivalók felfedezésére.

„Szoktunk járni. Általában Szilvásvárad, Szarvaskő, Balaton az úti cél” - mondta Zeniel Inayat.

A nyár és a vakáció beköszöntével sokféle helyszín közül választhatnak a helyiek. A belföldi utazások terén továbbra is népszerű célpont a Balaton, és más országszerte közkedvelt helyek.

„Idén is megyünk nyaralni. Győrbe egy hétre, majd augusztusban Gyulára egy másik hétre” - nyilatkozta Hubainé Szőke Marianna.

Bár a pandémia és a háború okozta inflációs helyzet a külföldi utazásokra is rányomta bélyegét, ám az elmúlt évekhez képest látványosan emelkedett a külföldi utazások száma.

„A legnépszerűbbek nálunk a repülős úti célok. Többek között Törökország, abból van a legtöbb foglalásunk. Görögország. All inclusive ellátással foglalnak a legtöbben, tehát a teljes ellátás miatt, ahol reggeli, ebéd, vacsora plusz korlátlan italfogyasztás is tartozik hozzá. Ez nagyon népszerű hiszen nem kell elmenni éttermekbe, és minden egyes alkalommal fizetni az ellátásért” - tette hozzá Kissné Gábor Emese, utazásszervező.

Bár az idei évben a repülős üdülések árai közel tizenöt százalékkal emelkedtek, ennek ellenére az elmúlt időszakhoz képest az ózdiak körében is egyre népszerűbbek a szervezett tengerparti nyaralások, amelyekhez teljes körű biztosítást is választhatnak, míg a bátrabbak akár egyénileg is megrendelhetik repülőjegyeiket városunkban.