Holnaptól csobbanhatunk a városi strandfürdő medencéiben
Szabadidő
2023. máj. 31.

Holnaptól csobbanhatunk a városi strandfürdő medencéiben

Holnap reggel kinyit az Ózd Városi Strandfürdő. Minden nap reggel kilenctől, este fél hétig várják a kikapcsolódni vágyókat.

Holnap reggel kilenckor kinyit az Ózd Városi Strandfürdő. Ma városunk polgármestere is megtekintette az elvégzett munkálatokat. Az elmúlt időszakban sok teendő akadt a területen. Az Ózdi Sport-és Élményközpont dolgozói a korábbi esztendőkben tapasztaltak alapján igyekeztek megoldani a problémákat. Ilyen feladat volt a gépházban lévő berendezések karbantartása. Néhány járólapot is cserélniük kellett, valamint a medenceteret is rendbe tették. Ma a padok deszkáinak pótlása zajlott és újra is festették az ülő alkalmatosságok jó részét. A mosdók is kifogástalan állapotban vannak. Nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő vízminőségre. Újításként speciális takarófóliát helyeztek a medencékre, amely energiahatékonysági szempontból fontos. Alkalmazásával a Távhő igénybevétele nélkül sikerült felfűteni a vizet 27,5 fokra. A kikapcsolódni vágyók minden nap reggel kilenctől, este fél hétig vehetik igénybe a fürdő nyújtotta szolgáltatásokat. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a strand megnyitásával az uszoda bezár, csupán az óvodai úszásoktatás zajlik majd a létesítményben. A strandon a reggeli és az esti úszási lehetőség is megmarad. A belépőárak minimális emelkedésére számítani lehet.

„Én nagyon nagy örömmel láttam azt a felkészülést, amit itt elvégeztek. Újra festettek minden kültéri eszközt, gyönyörű állapotban vannak a mellékhelyiségek, gyönyörű állapotban vannak a medencék. Megmutatták a képeket, hogy mi volt a kiinduló állapot. Ebben az évben fejlesztettek is. Takarófóliákkal borították le a medencéket, aminek komoly gazdasági hatása van, hiszen már most a Távhő általi medencefelfűtéseket meg tudták spórolni, hiszen ezek hőtartó fóliák és a Nap segítségével a medencetestbe érkező hő nem tud szabadulni, úgyhogy elérték az üzemi hőfokot energiabefektetés nélkül. Csak gratulálni tudok nekik a munkához és kívánom a lakosságnak, hogy használják egész nyáron egészséggel és kedvükre az ózdi strandot.” - mondta Janiczak Dávid, városunk polgármestere.