A nagy hőség miatt megnövekedett a strand látogatottsága
Város
2024. júl. 19.

A nagy hőség miatt megnövekedett a strand látogatottsága

Sokan veszik igénybe a városi strand szolgáltatásait a nagy hőség miatt. A helyszín tökéletes választás a kikapcsolódáshoz és a feltöltődéshez.

Tombol a strandszezon, hiszen az utóbbi napokban sorra dőlnek meg a melegrekordok. Ebben a hőségben mi másra is vágynánk jobban, mint hogy víz közelben legyünk és felfrissítsük magunkat a medencében. A városban élők szerencsésnek érezhetik magukat, hiszen bárhonnan is nézzük, nem távolság a strandot megközelíteni.

„Nagyon népszerű volt a strand az elmúlt napokban, megnőtt a forgalmunk. Ez a magas hőmérséklet miatt és a hőségriasztás miatt van, hiszen ilyenkor egy órával tovább van nyitva a strand. A megemelkedett létszám a bevételen is látszik, ilyen forgalmunk az elmúlt években nem volt, volt olyan nap, hogy ezerkétszázan voltak bent egy nap alatt a vendégek. A reggeli és esti úszásnál is megnőtt a létszám, ez is valószínűsíthető a meleg miatt. A víz hőmérséklete a meleg időjárás miatt megemelkedett, fűteni a napokban már nem is igazán kellett” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A nagymedence vízhőmérséklete harmincegy fok körül, a gyermekmedence harminckét fokos, a pancsoló pedig napközben elérheti a harmincöt fokot. A strandra nemcsak a város lakói látogatnak el, hanem más településekről is ideutaznak. Volt, aki Veresegyházáról érkezett.

„Onnan is, idejárunk le az ózdi strandra. Nagyon kellemes a környezet, jól érezzük magunkat. Biztonságosak a gyerekmedencék a gyerekek részére. A nagyobbak szeretnek a nagyban úszkálni. Sűrűn jövünk” - nyilatkozta Koczó Gyuláné.

Kánikula esetén a strandon is az árnyékot keressük. Nem mindegy azonban, hogy az a bizonyos árnyék egy napernyő vagy épp egy fa alatt található. A hűsítő víz mellett a lombok is menedéket adnak a nagy meleg elől.