Újból farsangi bállal űzhették el a telet az Újváros Téri Általános Iskola diákjai
Oktatás
2023. febr. 10.

Újból farsangi bállal űzhették el a telet az Újváros Téri Általános Iskola diákjai

Vidám hangulatban űzték el a telet az Újváros Téri Általános Iskola tanulói. A nyolcadikosok keringője nyitotta meg a rendezvényt, amelyet az alsósok jelmezes produkciói követtek.

A szokásoktól eltérően idén a kora délutáni órákban kezdődött a farsangi mulatság az Újváros Téri Általános Iskolában. Az intézményben két év után nyílt újból lehetőség arra, hogy a rendezvényt megtartsák. Hatalmas érdeklődés övezte az eseményt, a karzat és az aula zsúfolásig megtelt a tanulókkal és rokonaikkal. A bemutatókat egytől egyig nagy tapssal köszönte meg a közönség, hiszen már mindenki nagyon várta ezt napot.

„Nagyon várták a gyerekek, szerintem a szülők is, de főleg a nyolcadikosok, hogy keringőzhetnek. Természetesen az ő nyitótáncukkal indul a farsang. 21 pár van. Nagyon szépek a lányok, elegánsak a fiúk, izgulnak. Utána pedig a mai napon az alsósok fognak bemutatkozni. Közösen az osztályok lépnek fel. Ez már hagyomány nálunk. Kicsit a közösséget, a csapatot is formáljuk azzal, hogy együtt gyakorolnak” - fogalmazott Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

A párok hónapokig készültek a nyitótáncra és nagyon izgultak, hogyan fog sikerülni. A táncműsor után megkönnyebbültek és elégedettek voltak.

„Már sok hónapja készülünk, és nagyon vártuk ezt a mai napot. Szerintem nagyon jól sikerült a tánc, jól éreztük magunkat” - mondta Újlaki Emília, az Újváros Téri Általános Iskola 8. osztályos tanulója.

A keringőt az alsós osztályok közös előadása követte. A közönség többek között láthatott vicces bárányfitneszt, vidám utcazenészeket, de egy igen látványos medúzatáncot is. A műsorszámokat a gyerekek igen ötletes és egyedi jelmezekbe bújva adták elő, amelyeket bizonyára nem volt egyszerű a szülőknek elkészíteni.

„Anya segített, ő csinálta meg a jelmez alapját. Én pedig segítettem neki felragasztani és felvarrni, hogy jó legyen” - nyilatkozta Kovács-Ági Jordán, az Újváros Téri Általános Iskola 2. osztályos tanulója.

A télűzés igen vidám hangulatban telt. A nyolcadikosok és az alsósok is elégedett voltak, hiszen nagyszerű érzés volt számukra, hogy ismét együtt, közösen ünnepelhettek.