Folytatódik a szeméttárolók készítése az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál
Város
2023. jan. 10.

Folytatódik a szeméttárolók készítése az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál

Folytatódik a munka az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál. A fából készült szeméttárolókra nagy igény mutatkozik a képviselők részéről.

Nagy erőkkel zajlik az újabb szemetesek összerakása az Újtelepen. Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat közfoglalkoztatási programja 2022. szeptember elsején indult és 2023. február 28-ig tart. Ez idő alatt azon vannak, hogy minél több hulladéktárolót legyártsanak. Heten fáradoznak azon, hogy elkészüljön a tervezett darabszám.

„A munkafolyamat úgy zajlik, hogy beérkezik a fenyőanyag, ezeket méretre vágjuk és csiszoljuk. Ezek negyvenszer negyvenesek. Majd összeszerelés és lazúrozás a vége” - emelte ki Seres Csaba, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkairányítója.

Korábban használt raklapokkal dolgoztak, most a nyersanyagot egy helyi építőipari vállalkozástól szerzik be. Váradi József azt mondja, idén is ezt tekintik fő tevékenységüknek, hiszen egyre nagyobb a kereslet a termékre. Már több képviselő is benyújtotta igényét feléjük, ők pedig igyekeznek eleget tenni a kéréseknek. Ismét a város legkülönbözőbb részein találkozhatunk majd az itt gyártott szeméttárolókkal.

„Az első két hónap elég nehéz volt, mert az első két hónapban nem járt dologi kiadás a közfoglalkoztatási programhoz. Ezt az időszakot a kisebbségi önkormányzat költségvetéséből és az ÓAM-tól kapott használt raklap segítségével tudtuk átvészelni. Novembertől viszont már sikerült dologi kiadást igényelni a közfoglalkoztatási programból, ezért most jelenleg új fenyőfűrészáruval gyártjuk a szeméttárolókat” - mondta Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A gyártásnak egyfajta figyelemfelhívás is a célja, hiszen fontosnak tartják a környezetvédelmet. Az új kukák is billenthetőek, így egyszerűbb üríteni. A karbantartás a köztisztasági csoport feladata lesz. Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat idei munkatervében szerepel még az iroda kifestése, emellett a kulturális parkba is ütemeztek javításokat.