Virágoskertet alakítottak ki a Nemzetőr úti panelház előtt
Szabadidő
2022. szept. 26.

Virágoskertet alakítottak ki a Nemzetőr úti panelház előtt

Virágokat, dísz- és gyógynövényeket ültettek a betonrengeteg elé. Hetente több alkalommal együtt kertészkedik a Nemzetőr úti panelház lakóközössége.

A legjellegzetesebb tavaszi és nyári virágok díszítik azt a kiskertet, amelyet a Nemzetőr út hatos lépcsőháza előtt ápolnak és szépítgetnek az ott lakók. De nemcsak kerti virágokat ültettek, hanem gyógy- és haszonnövényeket is. Ottjártunkkor a közösség egy része gereblyézett és kapált. Berkiné Anga Ibolya elmondta, hogy nagyon hiányzott neki a kertészkedés, amikor Somsályról ide költözött. A kert ápolásával és a virágok ültetésével kicsit otthonosabban érzi magát.

„Most tavasszal én kezdeményeztem, utána csatlakozott a többi lakó. Elég szépen haladunk vele. Jövőre már ettől még szebb lesz. Én örülök neki, hogy nagyon összekovácsolja a lakóközösséget. Van, aki direkt azért jön erre, hogy megnézze, hogy milyen szép a kertünk” - mondta Berkiné Anga Ibolya.

A ház előtt a gondozott kertek szép látványt nyújtanak. A környéken lakók is elismerő pillantásokkal nézegetik.

„A nyugdíjasok nagyon szépen rendbe tették a lépcsőházak közötti területet. Gyönyörű virágokat ültettek, gondozták egész nyáron, úgyhogy nagyon hálásak vagyunk nekik érte, hogy olyan jó itt eljönni előttünk” - hangsúlyozta Kotlóczky Mihályné.

Fodormenta, levendula és citromfű. Ezeknek a gyógynövénynek előszeretettel szedik leveleit és virágait a lakók, hiszen teát készítenek belőle. A paradicsom és paprika termését pedig berakják savanyúságnak télire. A virágmagokat begyűjtik ősszel, amit majd jövőre újra elültetnek.