A Demokratikus Koalíció képviselői tartottak utcafórumot a Városház téren
Politika
2022. szept. 22.

A Demokratikus Koalíció képviselői tartottak utcafórumot a Városház téren

Utcafórumot tartottak a Demokratikus Koalíció képviselői ma a Városház téren Varju László vezetésével. Többen is érdeklődtek az esemény iránt.

Szórólappal kezükben álltak meg az érdeklődők azon az utcafórumon, amelyet a Városház téren szervezett a Demokratikus Koalíció. Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője is megjelent a rendezvényen, aki néhány szóval összefoglalta a pár nappal ezelőtt megalakult első árnyékkormány jövőbeni feladatát és tevékenységét, valamint kérte a szimpatizánsokat, hogy támogassák elképzeléseiket. Varju László kiemelte, hogy céljaik megvalósításához ragaszkodni fognak a jövőben.

„Egy dolgot tudni kell, hogy az Orbán kormánnyal szemben meglévő, következetes szembenállásunkat, azt mi nem adjuk fel. Ezért mi elmondjuk minden esetben a véleményünket, és kérünk mindenkit, minden ellenzéki pártot arra, hogy amivel egyetértenek, abban jöjjenek és támogassanak bennünket, hogyha rendezték soraikat, helyzetüket. Ha úgy érzik, hogy erre szükség van és ez megtörtént, akkor várjuk őket” - hangsúlyozta Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

Az utcafórumon kérdéseket tehettek fel a résztvevők az aktuális politikáról, de  más témákban is érdeklődtek, melyekre a párt képviselői igyekeztek válaszolni. Az ózdi állomást megelőzően Miskolcon járt a delegáció.

„A mai napon pedig útban hazafelé minket is, illetve a megye több városát is meglátogatják az országgyűlési képviselők. A lényeg az, hogy lássa és tudja a lakosság, hogy élünk és létezünk. Élő kapcsolatunk legyen velük. Kérdéseket lehet feltenni akár az aktuális politikáról, akár a jövőre néző kérdésekről” - mondta Csák Árpád, a Demokratikus Koalíció ózdi szervezetének vezetője.

Az országgyűlési képviselők elmondták, hogy az utcafórum országszerte folytatódik, hiszen ma este Egerben is hasonló beszélgetésre várták a Demokratikus Koalíció szimpatizánsait.