Bilincsben a rablók
Város
2021. aug. 18.

Bilincsben a rablók

Ismét egy szépkorú sérelmére követtek el rablást városunkban a napokban. A Vasvár út környékén egy 82 éves idős férfitől két fiatalkorú elkövető erővel vette el értékeit.

Lakossági bejelentés érkezett az Ózdi Rendőrkapitányságra augusztus 12-én a délutáni órákban, miszerint a jelzést leadó látta, hogy egy idős embert megtámadott egy férfi, akinek társa is volt. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, és a megadott személyleírás alapján megkezdték az elkövetők felkutatását.

„Rablás bűntett elkövetése miatt folyik eljárás két fiatal férfivel szemben itt az Ózdi Rendőrkapitányságon. Ők a napokban egy 82 éves idős férfit bántalmaztak, és erőszakkal vették el vagyontárgyait, értékeit. A közterületi szolgálatot teljesítő körzeti megbízott, illetve járőr kollégáim egy órán belül elfogták, és előállították a férfiakat. Gondoskodtak kihallgatásukról, majd ezt követően őrizetbe vették őket” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A két fiú a kihallgatás során elismerte a bűncselekmény elkövetését. Ebből az esetből is jól látszik, mennyire fontos a sikeres felderítés szempontjából, hogy forró nyomon, személyleírás birtokában kezdhessék meg a rendőrök a munkát.

Városunkban egyébként a lakosságszám alapján más településekkel összehasonlítva nem számít kirívóan magasnak a rablások aránya. Rossz hír az elkövetőknek, hogy az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt esztendőről szóló statisztikák szerint minden ilyen jellegű bűncselekményt felderítettek, és őrizetbe vették a tettest.

A hatóságok továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy amennyiben bármilyen illegális tevékenységről szereznek tudomást, vagy azt látják, hogy valaki bajba kerül, mihamarabb értesítsék a 112-es segélyhívó számot, hogy az egyenruhások a lehető legrövidebb időn belül megkezdhessék a nyomozást.

A kép illusztráció, forrása: internet.