Szennai Juniális – Főzőversennyel, hagyományos ételek kóstolójával és számos kulturális programmal várták a térségben lakókat
Szabadidő
2022. jún. 5.

Szennai Juniális – Főzőversennyel, hagyományos ételek kóstolójával és számos kulturális programmal várták a térségben lakókat

Juniálist tartottak Szennán. Az egész napos szabadtéri programsorozat tartalmas kikapcsolódást nyújtott az ott élő családoknak. A családi napot Sissi nagy sikerű koncertje zárta.

A szennai Közösségi Ház mellett már a reggeli órákban nagy volt a nyüzsgés, hiszen  Juniálisra készültek a szervezők. A szemerkélő eső sem vette el azok kedvét, akik beneveztek a családi nap kezdő programjára, a főzőversenyre. Előkerültek az üstök, a bográcsok, a hozzávaló alapanyagok és elkezdődött a szakácsok közötti megmérettetés. A fesztivál hangulathoz a hangfalakból áradó retró zene is hozzájárult. Miló Tamás álmodta meg a Juniálist, illetve anyagilag nagymértékben hozzájárult a rendezvény lebonyolításához. A fiatal vállalkozó elmondta, a rendezvény megvalósításával a Szennán és a környéken élő családokat szeretné minél jobban összekovácsolni.

„Én úgy gondolom, hogy ne minden a haszonszerzésről szóljon, nekem az sokkal nagyobb öröm, hogyha fogom látni a helyi gyerekeket a játszóházban vagy az  ugrálóvárban játszani. Nekem az nagyon nagy öröm, ha láthatom az idős hölgyeket és idős urakat a színpad előtt ülve tapsolni. Nagyon fogok annak örülni, hogyha a régi barátokkal találkozok és együtt meg tudunk inni egy üdítőt. Én úgy gondolom, hogy ezek a dolgok azok, amiért számomra megéri egy ilyen rendezvényt megszervezni” - mondta Miló Tamás, a Milo Hangtechnika tulajdonosa.

Az egész napos szabadtéri programsorozat tartalmas kikapcsolódást nyújtott az ott élő baráti társaságoknak, családoknak, kicsiknek, nagyoknak. A felhőtlen szórakozás mellett fontos volt, hogy a gyermekek hasznos, kreatív és fejlesztő programokkal is megismerkedjenek. A Juniális szervezésének megvalósításában nagy részt vállalt a nyugdíjas klub, akiknek tagjai között nem csak szépkorúak tevékenykednek. Bíztak a családi összejövetel sikerességében, valamennyi korosztálynak kínáltak lehetőséget, a szabadidő hasznos eltöltésére.

„Tagja vagyok a nyugdíjas klubnak. Felajánlottunk egy nagy kondér gulyást, ami  Hungarikum, a gyerekeknek pedig arcfestéket, hogy jól érezzék magukat, hogy mindenki szép legyen a mai nap. Reméljük, az eső nem mossa el" - nyilatkozta Sebőkné Galambosi Katalin.

A kreatív gyerekek nagy örömmel alkottak Nullász Katalin asztalánál, de kígyózó sorban várakoztak arcfestésre is. Közben elkészültek a finom ételek. Nagy sikere volt az üstben főzött magyaros halászlének, amelynek a több mint 12 kg édesvízi hal adta meg fenséges ízét.

„Tradícionális halászlé, az alaplé az keszeg, kárász, törpeharcsa, ponty és a harcsa. Tehát elég vegyes az alaplé. A végeredményben pontypatkó és harcsa szelet lesz,  valamint pontyikra és pontytej is lesz majd benne” - emelte ki Molnár Zoltán, Milo Hangtechnika Gyári Csapatának tagja.

A Juniális színpadán egymásnak adták a mikrofont a fellépő vendégek. Barkóczi Beáta előadásában mai és retró slágereket hallhatott a közönség, a Kék Sirály duó régi dallamokat idézett fel, majd az idősebb korosztálynak kedvezve, Leblanc Győző operaénekes és felesége, Tóth Éva operett primadonna kápráztatta el a résztvevő vendégeket. Műsorukban örökzöld operett, magyar nóta és az 50-es évek világslágerei csendülnek fel. A családi napot, a hazai mulatós zene egyik sztárja, Sissi nagy sikerű koncertje zárta.