Ünnepeltek a Szennai Nyugdíjas Klub tagjai
Város
2023. okt. 15.

Ünnepeltek a Szennai Nyugdíjas Klub tagjai

A szépkorúakat ünnepelték hétvégén Szennán. A helyi nyugdíjas klub tagjait a Tartó Lajos Közösségi Házban várták, ahová Janiczak Dávid polgármestert is meghívták.

Szép és régi hagyománya van annak, hogy a Szennai Nyugdíjas Klub tagjait évente köszöntik idősek napja alkalmából. Hétvégén találkoztak a Tartó Lajos Közösségi Házban, ahol ünnepi terítékkel várták őket a szervezők. A konyhában készítették a finom ebédet és tálalták a süteményeket. A feldíszített terem lassan megtelt a vendégekkel. Az ünnepséget Janiczak Dávid polgármester nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy a Szennai Nyugdíjas Klub az egyik legaktívabb civil szervezet a városban.

„Nagy hagyománya van az itteni közösségnek, folyamatosan rendezvényeket szerveznek és nagyon komoly közösségi életet élnek. Ennek a közösségi életnek nemcsak a rendezvények adnak otthont, hanem a környezetük szépítése is. Több parkot is rendben tartanak. Nem beszélve a kultúrház karbantartásáról és folyamatos felújításáról. Én mindig nagy örömmel jövök hozzájuk. Így történt ez ma, az idősek napja alkalmából szervezett rendezvényükön. Kívánom nekik, hogy nagyon sokáig maradjanak még így együtt, és dolgozzanak együtt a szebb jövőért itt Szennán” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Tóth Beatrix a Szennai Nyugdíjas Klub elnöke is üdvözölte a rendezvényt és megköszönte a polgármester meglepetéseit.

„Az összes tag ajándékot kap, ebédet szoktunk nekik csinálni vagy vacsorát, ahogy esik éppen időben. Tavaly, mivel itt le volt zárva a fűtés a közösségi házban, egy ózdi étterembe vittük őket. Azt is nagyon élvezték és az ajándékot ugyanúgy megkapták. Most is különleges ajándékot kapnak, egy biofűszersóval készültünk nekik. Parajdi só és bionövények vannak benne. A polgármester úr ajándéka az ÓMI Zenés Színháznak a kis műsora. Nekem eljött két barátnőm, akik énekelnek majd, Dúl Netta és Csépányi Barbi” - emelte ki Tóth Beatrix, a Szennai Nyugdíjas Klub elnöke.

Váradi Gyuszi és családja is bemutatkozott a rendezvényen, ahol a szépkorúak hálás szívvel és tapssal fogadták az előadást. A Szennai Nyugdíjas Klub tagjai sokat tesznek magukért testileg és lelkileg is. Mindig megkeresik a számukra megfelelő lehetőségeket a szórakozásra és a közösségi életre. Azt mondják az lényeg, hogy ne veszítsék el az érdeklődésüket, maradjanak kreatívak, vidámak és vágyjanak új ismeretek megszerzésére a jövőben is.