„Hit, remény, szeretet” – Modernebb formát öltött a „Szeretetkő” Szennán
Város
2023. aug. 28.

„Hit, remény, szeretet” – Modernebb formát öltött a „Szeretetkő” Szennán

Modernebb formát öltött a „Szeretetkő” Szennán. A tér egyik ékességének megújulását a környéken élők szorgalmazták. A helyiek egy sziklakertet hoztak létre, amelynek környezetét is rendezték.

Mischinger Ferenc, római katolikus plébános áldotta meg a frissen átadott „Szeretetkövet” 2020 júliusában, amikor Árpád-házi Szent Erzsébetre emlékeztek Szennán. A park közösségi tere és találkozási pontja már jó ideje a városrésznek. Egy hete azonban megváltozott a terület egyik ékessége. Tóth Beatrix ötlete és az itt lakók felvetései és kérése alapján modernizálták a „Szeretetkövet”. Így ma már egy terméskőből kialakított sziklakert fogadja az erre járókat.

„A barátaimmal összeültünk és akkor megbeszéltük, hogy egy ilyen sziklakert sokkal jobban tudná szimbolizálni ezt az egészet. Mindenki ültethet bele. Kiírtuk a netre is, hogy aki úgy gondolja ültethet. Civil felajánlás már volt, kijött, elültette egy kertész ismerősünk. Mondta, hogy jövőre is ugyanúgy jön, tavasszal megint hoz nekünk bele virágokat. Rózsát is a kapura, hogy szép legyen. Lesz egy gyönyörű kerete így ezzel a ráccsal, ami mögötte van. A továbbiakban még tervezünk fejlesztéseket, hogy minél szebb legyen itt ez a tér nekünk” - mondta Tóth Beatrix, a Szennai Nyugdíjas Klub elnöke.

A nyugdíjas klub elnöke arról is beszélt, hogy egy hónapja segítségül hívta az embereket a park állapotának rendezéséhez, amely kérésre legalább harmincan jelentek meg. Két óra leforgása alatt lenyírták a füvet, a sövényeket, megkapálták a rózsákat és gyomláltak is, másnap pedig folytatták. Véleménye szerint ez az összefogás is jól tükrözi a környékbeliek tenni akarását. A központi elemen persze a „Hit, remény, szeretet” felirat megmaradt, hiszen ezeknek a szavaknak az üzenete és jelentősége igen fontos az itt élőknek.

„Szerettük volna egy kicsit modernebbé tenni, egy kicsit feljavítani, kicsit jobb képet tenni ide, mint az volt. Meg talán, hogy megmaradjon ez a három szó. Ez pont arra jó, hogy az embernek erre van szüksége. A mai világban meg főleg. Így jobban napvilágot kap, jobban látszódik rajta az, amit sugározni szeretne” - emelte ki Scitovszky Nikoletta, a Szennai Nyugdíjas Klub elnökhelyettese.

A régi rózsakapura még ráfér a felújítás, ezt is hamarosan rendezik. Rózsával, vagy borostyánnal szeretnék átfuttatni. Tehát, akik szeretnének hozzájárulni a szépítéshez szívesen fogadják a felajánlásokat. Bárki ültethet mellé virágot.