Fatolvajok és közúti ellenőrzés – Résen vannak az egyenruhások
Hírek
2022. máj. 25.

Fatolvajok és közúti ellenőrzés – Résen vannak az egyenruhások

Fatolvajokat fogtak az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai Farkaslyukban. Az elmúlt napok sem teltek eseménytelenül az egyenruhások számára.

Nem hanyagolták el a közúti ellenőrzéseket sem. A céljuk, hogy kiszűrjék az ittas és bódult állapotban közlekedőket, illetve azokat, akiknek nincs megfelelő hatósági engedélyük a vezetéshez.

Folyamatosan zajlik a munka az Ózdi Rendőrkapitányságon. Az elmúlt napok sem voltak csendesek az egyenruhások számára. A rendszeres járőrözésnek köszönhetően ismét fatolvajok akadtak a hálójukon. Egy sötétkék színű Daewoot állítottak meg, amely csomagtartója és hátsó utastere is meg volt pakolva a nyersanyaggal.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság közrendvédelmi járőreinek sikeres intézkedését követően tetten értek egy fatolvajt. Farkaslyuk egyik mellékutcájában a hátam mögött látható, fa eltulajdonítására átalakított személyautóban próbálnak egy köbméter vegyes tűzifát ellopni. Tettüket megakadályozták, őket előállították, az autót pedig a benne lévő fával lefoglalták. Várják méltó büntetésüket.” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője

 A bűncselekmények felgöngyölítése mellett természetesen a közlekedésre is hangsúlyt fektetnek. Az állomány munkatársai rendszeresen hajtanak végre közúti ellenőrzéseket. A napokban a vasútállomás környékén is lehetett találkozni az egyenruhásokkal, ahol szúrópróba szerűen vonták ki a forgalomból a gépjárművezetőket. Az év első három hónapjában nagyon kedvezőtlenül alakult a baleseti statisztika, ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egy új fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzésekre irányuló feladattervet hívott életre májustól.

„Ennek a közlekedésbiztonsági feladattervnek része az is, hogy az új innovatív eszközöket megpróbáljuk a forgalom ellenőrzésbe bevonni. Többször lehet majd látni, hogy drónnal fogjuk ellenőrizni a közlekedőket. Egyre több járművet fogunk eseményrögzítő kamerákkal felszerelni, hogy menet közben a dinamikusan elkövetett jogsértések esetén is tudjunk hatékony intézkedéseket végrehajtani.” - nyilatkozott Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője

 Az összesített adatok alapján az első helyen a gyorshajtás áll a jogsértések közül, ez  után az elsőbbségadás előírásainak megsértése jön, amelyet a kanyarodási szabályok és követési távolság be nem tartása követ. A bódult állapotban lévő vezetőkkel szemben is igyekeznek hatékonyan intézkedni, valamint törekszenek az ittas vezetők minél nagyobb számú kiszűrésére. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai felhívják a figyelmet, hogy mindenki tartsa be a közlekedési szabályokat és ne veszélyeztesse mások életét felelőtlen magatartással, hiszen mindenkit hazavárnak.