Összeült az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság.
Politika
2022. máj. 24.

Összeült az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság.

Tizenegy napirendet tárgyalt ma délután Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság.

Többek között az önkormányzat 2021. évi költségvetésének teljesítéséről, a 2022. évi városi rendezvényekre előirányzott keret felosztásáról, illetve a városi stadionban újonnan felépülő kis méretű műfüves futballpályák megvalósításáról egyeztetett a grémium.

Összesen tizenegy napirend került terítékre ma délután Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának ülésén a Városháza nagy tanácstermében. Több programpontban alakult ki kisebb vita, de többségében a felmerült kérdéseket sikerült tisztáznia a döntéshozóknak. A költségvetés tárgyalásánál a város LED-közvilágításával kapcsolatban Obbágy Csaba önkormányzati képviselő intézett kérdést a jelenlévőkhöz.

„Felmerült a kérdés Obbágy Csaba képviselő úr részéről, hogy a LED világítással kapcsolatban tud-e valaki valami pontosabbat említeni, hiszen évek óta húzódik már ez probléma és napirenden volt. Végül Kovács György úr nyilatkozta, hogy a LED világítás egyelőre új tervezés alatt áll. A régi tervező megbetegedett. Most új tervezőhöz került.” - mondta Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke

Szintén Obbágy Csaba képviselő javaslatára bekerült a városi rendezvények finanszírozásába a minden év május utolsó vasárnapjára eső Magyar Hősök Emlékünnepe. Ekkor azokra a katonákra és civilekre emlékezünk akik életüket áldozták Magyarországért. Zárt ülésen tanácskoztak az Ózdi Városi Könyvtár igazgatójának személyéről. Zsuponyó Anett alpolgármester előterjesztésére szó esett a városi stadion fejlesztéséről, amelynek keretében a Sajóvölgye Focisuli Sport Egyesülettel karöltve egy 42 x 44 méteres műfüves futballpályát építenének fel.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség Látvány Csapatsportág Fejlesztése programja keretében az egyesület 67 millió 660 ezer forint TAO-s támogatásban részesült, melynek jóvoltából egy 42 x 44 méteres új műfüves labdarúgópálya építése a szükséges felszerelésekkel, kapukkal, valamint a palánk és a pályavilágítás is  megvalósulhat. A Sajóvölgye Focisuli Sport Egyesület ezt a beruházást a városi stadionon belül a TESCO felé eső labdarúgópálya melletti üres területen szeretné kialakítani.” - mondta Zsuponyó Anett, alpolgármester

 A grémium üdvözölte az újítást. Féder József bizottsági tag ugyanakkor rámutatott, hogy az említett terület nem feltétlenül a legalkalmasabb hely a megvalósításra. Elképzelése szerint a már működő kis méretű műfüves pálya mögötti tér sok szempontból alkalmasabb lenne erre. Felvetésére Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője válaszolt.

 

„Egyeztetve a településfejlesztési osztállyal be van adva egy másik pályázat, amely oda sikeressége esetén egy többfunkciós pályát szeretne építeni. Éppen azért, mert már az be van adva és reményeink szerint nyerni is fog, de ha nem akkor a későbbiekben lesz használva az a terület. Ezért nem oda tervezzük ezt a fejlesztést.” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője

 A fejlesztés megvalósulása esetén az említett 42 x 44 méteres területen kettő darab munkatér kerülne kialakításra, amely segítségével az utánpótlás játékosok tovább csiszolhatják képességeiket. Végül két tartózkodással ezt a napirendi pontot is elfogadta a bizottság. Városunk képviselő-testülete pénteken 9 órakor ülésezik, amelyet televíziónk élőben közvetít.