Üzleti tervek, támogatások és rendezvénykeret – döntött az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság
Önkormányzat
2024. ápr. 4.

Üzleti tervek, támogatások és rendezvénykeret – döntött az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság

Támogatások és rendezvénykeret. Ma délelőtt összeültek az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság tagjai is. Öt napirend került terítékre.

Elsőként az ÓMÉK Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. 2024. évi üzleti terve került előtérbe, majd ugyan ezt tárgyalták az Ózdi Sport- és Élményközpont vonatkozásában is. Egy okiratmódosítás után pedig rátértek a civil és sportszervezetek, valamint az egyházak támogatására.
A civil szervezetek számára 6 millió forintot, a sportszervezeteknek 30 milliót, az egyházaknak pedig 1,5 millió forintot irányoztak elő. Az idei évben is elektronikus módon kellett benyújtani a támogatási kérelmet a keret terhére. A civilektől 59 igény érkezett. Ezek jó része valamilyen rendezvény miatt kérte a támogatást, de van amelyik alapvető működésre vagy eszközbeszerzésre szeretné fordítani. A sportszervezetek felől tizenhét dokumentum érkezett be. Ők többnyire versenyeztetésre költenék az igényelt összeget. Az egyházi keret terhére öt pályázatot adtak be. Itt állagmegóvás, működtetés, eszközbeszerzés és egy napközi gyermekhét megszervezése is helyet kapott.

Az utolsó napirendi javaslat a 2024. évi városi rendezvényekre előirányzott keret felosztása volt. 30 millió forintot szántak a rendezvényekre. Ebből az összegből nemzeti ünnepek, kulturális programok és a város egészét érintő események megszervezésére kerül sor. Ez több mint tizenöt programot jelent. A grémium minden napirendi pontot elfogadott és elfogadásra javasolt a testület számára.