Bemutatkoztak a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt jelöltjei
Politika
2024. márc. 28.

Bemutatkoztak a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt jelöltjei

Dr. Csuzda Gábor a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Ózdon. Az egyéni választókerületekben induló önkormányzati képviselőjelöltek is bemutatkoztak.

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt nevében Riz Gábor Borsod Abaúj-Zemplén-Vármegye 3-as számú választókerületének választókerületi elnöke köszöntötte a megjelenteket ma délelőtt a Digitális Erőmű nagycsarnokában. Ez a helyszín adott otthont annak a sajtótájékoztatónak, ahol bemutatkoztak a június kilencedikei választás Fidesz-KDNP-s jelöltjei. Riz Gábor kifejtette, hogy konzervatív keresztény értékeket vallanak a jelenlévők, aki közül hárman függetlenként indulnak, de velük együtt, egy csapatban kívánnak politizálni a jövőben.

„Ez a grémium arra szegődött el, hogy képes legyen megváltoztatni Ózd jövőjét a magunk érdekében, a magunk örömére. Nem külön-külön, hanem együtt az ózdiakkal, hiszen ők vállalkozóként, sportemberként, roma vezetőként, közösségi emberként mind-mind hozzák magukkal azokat az impulzusokat, azt a tudást, ami ebben a városban ennek eszenciájaként hasznosult értékként jelenik majd meg a jövőben” - emelte ki Riz Gábor, országgyűlési képviselő, választókerületi elnök.

Dr. Csuzda Gábor a polgármesterjelöltjük Ózdon, aki kitért arra, hogy valamennyi eddigi munkakörét tekintve Ózd, a térség és a vármegye fejlődéséért dolgozott. Kifejtette, hogy az elmúlt időszakban jó kapcsolatot alakított ki a kormánnyal, minisztériumokkal, majd beszélt arról is miért vállalta el a polgármesterjelölti felkérést. Elmondta, településünk lakossága folyamatosan csökken. Véleménye szerint sok negatív hír kap innen országos visszhangot, kevés a kikapcsolódási lehetőség és a felnőtt sportcsapatok egyre kevesebb sikerrel tudják megörvendeztetni a helyi szurkolókat. Többek között ezekért is van átalakulásra szükség.

„A jelenlegi városvezetés a munkahelyteremtés területén nem tudott sikeres munkát végezni, hiszen pontosan tudjuk és látjuk azt, hogy amikor baj volt, akkor a kormányzatra számíthattunk. Úgy ítélem meg, hogy ezen problémák megoldásához változásra van szükség, egy új városvezetésre. Hiszem, hogy az Ózdiakkal és a mellettem álló társaimmal együtt egy új, sikeres jövőt alakíthatunk ki városunkban, hiszen Ózd jövője a tét” - hangsúlyozta dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

A képviselőjelöltek is bemutatkoztak, beszéltek magukról céljaikról. Az egyes számú választókerületben Birki László, a kettesben Katona Bence, a hármasban Bakk Tamás, a négyesben Strohmayer Marcell, az ötösben Vitális István, a hatosban Scitovszky Nikoletta, a hetesben Bertáné Várnay Ilona, a nyolcasban Váradi József, a kilencesben Horváth Péterné, a tízesben pedig Csépányi Róbert indul majd a szavazatokért a Fidesz-KDNP támogatásával.