Az országgyűlési képviselő választás este hétkor mindenhol befejeződött
Hírek
2022. ápr. 4.

Az országgyűlési képviselő választás este hétkor mindenhol befejeződött

Voltak olyanok, akik csak pár perccel a zárás előtt értek oda, de mindannyian fontosnak tartották, hogy leadják voksaikat.

Az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola három szavazókörnek, a 23-as, 24-es és 25-ösnek adott helyet, ahol reggel hat és este hét között adhatták le a voksaikat az oda tartozók. A szavazók között főleg az idősebb korosztály képviseltette magát, a 24-es szavazókör számlálóbizottságának elnöke szerint ők vannak többségben ebben a körzetben. A megkérdezettek mindegyike egyetértett abban, hogy akármilyen későn is, de állampolgári kötelességünkkel élnünk kell.

„Ez mindenki számára fontos, hogy döntést hozhasson a saját életéről és jövőjéről, én ezt így gondolom” - mondta Korény Imre.

A szavazatszámláló bizottságok este hétig várták mindazokat, akik az urnák elé szerettek volna járulni. Napi teendőik miatt többen is csak estefelé jutottak el voksolni.

„Hát mert most értem rá, ugyanis kiskorú lányom van, négy hónapos és ezért” - nyilatkozta Varga Kornélia.

A bizottságnak számos teendője volt, miután bezárták az ajtókat. A tagokat nagy felelősség terheli a szavazatok számlálásakor, így fokozottan ügyeltek a pontosságra. A 24-es szavazóbizottság elnöke szerint minden gördülékenyen zajlott, a voksolás ideje alatt, semmilyen szabálytalanságot nem tapasztaltak.

„Hála istennek a csapatunk nagyon együttműködő, és így ezzel jelentősen megkönnyítik a munkavégzést” - emlte ki Pohóczky Marcell, a 24-es szavazókör szavazatszámláló bizottságának elnöke.

Jelenleg a feldolgozottság 98,96%-os, ugyanis a levélszavazók voksait még nem számolták össze. A külképviseleti választási iroda az ott leadott szavazatokat tartalmazó urnát és a levélszavazatokat április 7-én éjfélig szállítja a Nemzeti Választási Irodához. Ezeket a hivatal legkésőbb április 8-án bontja fel. Az országos listás szavazatok alapján a Fidesz-KDNP 53.10, az egyesült ellenzék 35.04, a Mi Hazánk Mozgalom pedig 6.17%-on áll. A megyei szavazatok terén és az Ózdi választókerületben is a Fidesz-KDNP győzött több mint 50%-os eredménnyel.