Rendőrökre támadtak a csendháborítók. Az elkövetőknek hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kell felelniük
Rendőrség
2022. márc. 29.

Rendőrökre támadtak a csendháborítók. Az elkövetőknek hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kell felelniük

Rendőrökre támadtak a csendháborítók. Az elkövetőknek hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kell felelniük. Egy év szabadságvesztést kaptak, két évre felfüggesztve.

Rendőrökre támadtak a Bolyky Tamás úton, a bíróság még másnap elítélte az elkövetőket. Csendháborítás miatt érkezett jelzés a rendőrsége vasárnap reggel. Az egyenruhások pedig emiatt hamar meg is jelentek az érintett ingatlannál. A rendezvényt szervező férfit előállították, aki ezt tudomásul vette, és be is ült a rendőrautóba. A két vádlott azonban ezt kifogásolta, és hangot is adtak egyet nem értésüknek. Ezt követően pedig agresszívan elindultak a rendőrök, és szolgálati gépjárművük felé, hogy társukat kiszabadítsák. A férfiak meg akarták akadályozni az intézkedést, ezért elkezdték a rendőrök karját és az autójuk ajtaját is rángatni. A dulakodásnak végül testi kényszer és könnygáz alkalmazásával vetettek véget a rend őrei. Az Ózdi Járásbíróságon hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás.

„A bíróság 2022. március 28-án mindkét terheltet társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Súlyosító körülményként értékelte a társtettesként és ittas állapotban való elkövetés tényét, illetve azt, hogy a férfiak két rendőrrel szemben léptek fel erőszakos módon. Enyhítő körülményként esett latba, hogy a vádlottak megbánták tettüket, és elnézést kértek a történtekért. Az ítéletet a vádlottak és az I. rendű vádlott védője tudomásul vette, míg az ügyész súlyosítás, a II. rendű vádlott védője pedig enyhítés érdekében fellebbezett” - mondta dr. Majoros Tünde, a Miskolci Törvényszék sajtótitkára.