Pap Ferenc országgyűlési képviselőjelölt tartott utcafórumot a piacon
Politika
2022. márc. 14.

Pap Ferenc országgyűlési képviselőjelölt tartott utcafórumot a piacon

Pap Ferenc az ISZOMM és a Magyar Munkáspárt képviselőjelöltje tartott standolást a piacon. Itt bemutatták azokat a terveket, amelyeket megvalósítanának a választás után.

A Városi Piacon gyülekeztek a Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom aktivistái, ugyanis közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Pap Ferenc tartott standolást. Az eseményen a problémákról kérdezték a helyieket és bemutatták azokat az elképzeléseket, amelyeket a választás megnyerése után szeretnének megvalósítani. Egyebek mellett a pedagógusok és a rendvédelmi dolgozók számára háromszázötvenezer forintos nettó minimális fizetést ígérnek.

„Elsődleges probléma az emberek pénztelensége. Ahogy a szórólapomon is látszik, a Kádár János-terv ezek alapján épül föl. 250 ezer forintos minimálbér evidens, hogy jár a dolgozóknak az emberhez méltó élethez. 150 ezer forintos minimális nyugdíj megint csak jár. Az ötvenezer forintos nyugdíjemelés megint csak nyilvánvaló” - mondta Pap Ferenc, a Magyar Munkáspárt-ISZOMM országgyűlési képviselőjelöltje.  

A jelölt szerint ezt a gazdaság bőven kitermeli, ha a megfelelő helyre mennek a pénzek. Az eseményre Székely Sándor az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnökségi tagja is ellátogatott. Szerinte a térségben növelni kell a munkahelyek számát, és meg kell teremteni a biztos megélhetés lehetőségét.

„Az összes tagunkra elmondható az, hogy nem az iskolapadból lett politikus, hanem nagyon komolyan megjárta az élet iskoláját és komoly munkát végzett. Pap Ferenc a mai napig dolgozik buszvezetőként. Pontosan tudja, hogy itt Ózdon és környékén hogyan lehet megélni. Emellett már évek óta közéletet is él a munka mellett. Azt gondolom, hogy ez az az életút, ami minket hitelessé tesz. Mi nem politikából élünk, hanem dolgozunk és azért politizálunk, hogy tudjuk képviselni a társainknak az érdekeit” - hangsúlyozta Székely Sándor, országgyűlési képviselő, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnökségi tagja.

A politikusok bíznak benne, hogy az emberek felismerik azokat a folyamatokat, amelyek a Fidesz kormányzása alatt végbementek. Elég, ha a hatósági árakra gondolunk, amit már a háború előtt be kellett vezetni.