Halálos kimenetel
Rendőrség
2022. márc. 4.

Halálos kimenetel

Emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A Bánrévén történt eset során információink szerint egy 52 éves férfi végzett 73 éves édesanyjával.

Sokkoló eset rázta meg tegnap délután Bánrévét. A határ menti település lakói arra lehettek figyelmesek, hogy egy a főúton található családi háznál több rendőrautó jelent meg. Amikor már a bűnügyi helyszínelők gépjárművei is megérkeztek, tudni lehetett, hogy nagy a baj. Az esetnél előbb az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai jártak el, majd átadták a terepet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékeseinek.

„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettessel szemben. Állampolgári bejelentést követően a rendőrök 2022. március 3-án a kora délutáni órákban egy bánrévei házban holtan találtak egy 73 éves nőt és 52 éves fiát. Feltehetően családi tragédia okozta halálukat. Tegnap estig tartott a helyszíni szemle, az adatgyűjtés és a nyomozás jelenleg is folyamatban van” - nyilatkozta Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Információink szerint a férfi már előző nap is megfenyegette édesanyját, és másnap be is váltotta ígéretét. Előbb megölte az idős asszonyt, majd magával is végzett. Az egyelőre tisztázatlan, hogy miből indult ki a végzetes cselekménysorozat.

Az általunk megkérdezett helyieket teljesen megdöbbentették az események. Elmondásuk szerint a házban élő idős asszony nagyon kedves volt, ám azt látni lehetett, hogy a fiánál nem volt minden rendben. Azt mindenesetre nem gondolták, hogy ilyen tragédia történhet.

Azok, akik tudomás szereznek valamilyen bűncselekményről, de nem szeretnék, ha személyazonosságukra fény derülne a rendőrségi telefontanú, ingyenesen hívható telefonszámán (06-80-555-111) kérhetnek segítséget. A hívások fogadásakor a hívószámot nem jelzik ki, hangfelvétel a beszélgetésekről nem készül. Az egyenruhásoknak bűnügyi szempontból fontos adatokra van szükségük, ezért irányított beszélgetés keretében a bejelentőnek kérdéseket tesznek fel.