Bővülő eszközpark
Város
2021. nov. 24.

Bővülő eszközpark

Új térfigyelő kamerákat helyeztek ki a Városi Piac területén. A város vezetősége fontosnak tartja a biztonságot. Az eddig meglévő rendszer bővítését leginkább vagyonvédelmi szempontok indokolták.

Kibővítették a meglévő kamerarendszert az Ózdi Városi Piacon. A korábban felszerelt készülékek mellé újabbak érkeztek, amiknek köszönhetően a területet és környékét már teljes egészében lefedik. Változás azonban az eddigiekhez képest, hogy a csarnok belsejébe is helyeztek el néhány darabot. A monitorokon jól látható, mekkora területet ölel fel egy-egy készülék látószöge.

„Megtörtént az Ózdi Városi Piacon a kamerarendszer bővítése. A tizenhét darab kamerából álló rendszer most nyolc darab új kamera felszerelésével bővült, így a két élelmiszerpiacot összesen huszonöt darab kamera védi és felügyeli. A kamerarendszer bővítését első sorban vagyonvédelmi szempontok indokolták, hiszen voltak olyan területek, amelyek nem estek a már meglévő kamerák látószögébe” - mondta dr. Tóth Andrea, az Ózdinvest Kft. ügyvezetője.

Janiczak Dávid, városunk polgármestere is szemügyre vette a készülékeket. Fontosnak tartja a biztonságot, ezért az önkormányzat által biztosított felújítási keretből mintegy kilencszázezer forintot fordítottak erre a beruházásra.

„Az önkormányzat minden intézményénél és cégénél fontosnak tartjuk a biztonságot, így a Városi Piacon is folyamatosan bővítjük a kamerahálózatot. Ennek köszönhetően most már több mint húsz kamera figyeli a Városi Piacot és környékét, amely lehetőséget nyújt arra, hogy bármilyen elkövetés esetén a rendőrségnek segítséget tudjunk nyújtani a felvételek számukra való biztosításával” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Ilyen esetre egyébként már többször is volt példa, ugyanis a rendőrség már számos alkalommal felkereste az Ózdi Városi Piac üzemeltetőit egy-egy bűntény kapcsán. Egy esetben a nyomozókat el is juttatta a keresett személyhez.