ÁROP-1.A.3.-2014 pályázat

Ózd Város Önkormányzatának "Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban" című ÁROP-1.A.3.-2014 pályázat megvalósulásáról

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Területi együttműködést segítő programok kialakítása
az Ózdi járásban című pályázat megvalósulásáról.

                                                                                                             


A projekt címe: Területi együttműködést segítő programok kialakítása az Ózdi járásban
Azonosító száma: ÁROP-1.A.3.-2014 -2014-0001
Projektidőszak: 2015. április 1. – 2015. november 30.
Támogatási összeg: 22.000.000 Ft
Támogatott: Ózd Város Önkormányzata

                                                                                                                


Ózd Város Önkormányzata, mint az Ózdi járás székhelytelepülése pályázatot nyújt be az Államreform Operatív Program keretében megvalósuló „Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban" című, ÁROP-1.A.3.-2014 kódszámú pályázati kiírás keretében.


A pályázat benyújtásának célja, hogy a Járáshoz tartozó települési és nemzetiségi önkormányzatok, a helyi önkormányzati-, intézményi-, civil- és gazdasági szereplők között olyan együttműködést alakuljon ki, mely a helyi esélyegyenlőségi programokban foglalt társadalmi felzárkózás minél hatékonyabban megvalósulását szolgálja a projekt keretében kialakításra kerülő koordinációs tevékenységnek köszönhetően.


A pályázat megvalósításához Ózd Város Önkormányzatához csatlakoztak Arló, Borsodnádasd, Borsodszentgyörgy, Csernely, Farkaslyuk, Hangony, Járdánháza és Kissikátor települések önkormányzatai, valamint több intézményi, gazdasági szereplő és civil szervezet.


A projekt lebonyolítása során megalakult Kerekasztal Fórum kialakította és elfogadta a Járási Szintű Esélyteremtő Programtervet és közreműködött 4 Együttműködési Megállapodás megkötésében, melyek a térség partneri együttműködéseit segítik a jó gyakorlatok, pályázati információk, esélyteremtő adatok megosztása révén. A mélyszegénységben élők és romák, nők, idősek, gyerekek, valamint fogyatékkal élők esélyegyenlőségét, felzárkózását a megtartott szakmai rendezvények segítették.


A járásban élők lehetőségeit munkanélkülivé válás esetén egy „Pályaválasztási, képzési és átképzési tippek” című prospektussal segítettük.

[Helyi] logo.jpg

  

 

 

 

 

LETÖLTHETŐ ANYAGOK