Megújult az Ózdi SZC Bródy Imre Technikum tornaterme

Megújult az Ózdi SZC Bródy Imre Technikum tornaterme. A közel negyvenmillió forintos beruházás során a parkettát teljesen lecserélték és a felújított bordásfalak is hamarosan a helyükre kerülnek.

Önfeledten sportolnak a fiatalok az Ózdi SZC Bródy Imre Technikum megújult tornatermében. A közelmúltban vehették újra birtokba az iskola diákjai. Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Szakképzési Centrum kancellárja közösségi oldalán osztotta meg azt a fotót, hogy milyen állapotban volt a felújítás előtt a terem. A régi parkettát a vasbeton gerendáig visszaszedték, majd a gyártó által előírt technológiát alkalmazva került a helyére az új sportparketta. Ezen kívül más szakaszokat is érintett a felújítás.

„Egy komplex program keretében került felújításra több elem. A sportparkettán kívül a három folyosórész burkolata is megújult, illetve három ablak került cserélésre, hiszen mindig a pénzünktől függően tudunk szakaszosan feladatokat elvégezni. Több évvel ezelőtt voltak bizonyos ablakcserék végrehajtva a tanműhelyi résznél, és ennek egy még megmaradt része került most kivitelezésre” - mondta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Szakképzési Centrum kancellárja.

A beruházás ezen része közel 40 millió forintból valósult meg. Habár a felújítás ideje alatt nem tudták használni a diákok a tornatermet, mindig találtak módot a mozgásra.

„Vezetőként, igazgatóként nagy örömmel fogadtam már a felújítás hírét, megkezdését. A végeredmény pedig teljes örömmel tölt el bennünket. Rugalmasan igyekeztünk kezelni azt az időszakot miközben az átalakítások folytak, akkor nyilván itt ebben a helyiségben, a tornateremben testnevelés órákat nem tarthattunk, áthelyeztük a diákokat a sportudvarra, illetve a közeli természetjárással oldottuk meg adott esetben az órákat, illetve a kis konditermet vették igénybe a fiúk” - tette hozzá Deklava Marianna, az Ózdi SZC Bródy Imre Technikum igazgatója.

A falak egyelőre üresen fehérlenek, a felújított bordásfalak a közeljövőben kerülnek vissza a helyükre. Ettől függetlenül, a korszerűsítésnek köszönhetően, már modern, tiszta környezetben tornázhatnak, sportolhatnak a fiatalok.

(forrás)