A Micimackó meséjére közel ezer kisgyermek volt kíváncsi

Közel ezer óvodás és kisiskolás foglalt helyet az Olvasó színháztermében. A gyerekeket ma a Micimackó meséi című előadással várta a Fogi Színház társulata.

Milne varázslatos meséjét hozta el a Fogi Színház társulata az Olvasó színháztermébe, ahol a nézőtér zsúfolásig megtelt, hiszen közel ezer kisgyermek foglalt helyet. Olyan izgatottan várták Micimackót és barátait, hogy tapssal jelezték az előadás előtt.

„Az őszi gyermekszínházi évad első darabját mutatjuk be ma két előadás keretében az Olvasóban, amelyre hatalmas érdeklődés mutatkozott, hiszen már elővételben 983 jegyet tudtunk értékesíteni és várható, hogy többen vesznek még. Az előjelzések alapján a helyszínen is lehet jegyet vagy bérletet vásárolni, úgyhogy bőven ezer fő fölötti létszámra számítunk a tízórai és a fél kettes kezdésű előadásokon. Ezekre többnyire a városban lévő óvodások és iskolások alsó tagozatosai jelentkeznek, valamint nagy örömünkre szolgál az is, hogy a kistérségből is több település már többedik alkalommal képviselteti magát nálunk” - mondta Fábián-Dobos Eszter, az ÓMÉK művelődési ágazatvezetője.

A színpad átalakult Micimackó otthonává. A Százholdas Pagony egyik fája egy átjáró Róbert Gida világába, de érdekesség, hogy az emberek világában ez a fa mindig ott van, ahol épp szükség van rá. A történet elkezdődik, egymást váltják a meseszereplők, Malacka, Füles, Bagoly, Kanga.

„A bánrévei Szent Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvodából érkeztünk. Ötven gyerekkel jöttünk, minden évben meglátogatjuk a színházi előadásokat, bérletet vásárolunk, és nagyon-nagyon nagy szeretettel jövünk, mert csodálatos előadásokat látunk minden évben. Köszönjük, hogy itt lehetünk” - nyilatkozta Müller Istvánné, a bánrévei Szent Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusa.

A gyermekközönség nagy része már nem első alkalommal látogatott el előadásra. Nagyon szívesen emlékeznek vissza a korábbi mesékre.

„Korábban is voltam itt ebben a színházban, és nagyon tetszett. A minden egér szereti a sajtot című előadáson” - mondta Hendrik Linett.

Legközelebb november 13-án várják a gyerekeket az Olvasó színháztermében, ahol az ÓMI Zenés Színház előadásában a Piros esernyő című darabot nézhetik meg az ovisok és a kisiskolások.

(forrás)