Több ezer lefutott kilométer, harminc éves születésnap. Közösségi futással ünnepeltek a teknőcök a stadionban

Tegnap elrajtolt az Ózdi Futónapok második állomása, amely a „30-as futás a Teknőccel” záró programja is volt egyben. Most is többen teljesítették a tíz kört 45 perc alatt.

Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke is kilátogatott a városi stadionba tegnap délután az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület megmozdulására. Az Ózdi Futónapok második fordulója volt, amely egyben a „30-as futás a Teknőccel” záró programja. A klub idén ünnepli harmincadik születésnapját.

„Büszkék lehetünk erre és úgy gondolom, hogy arra is, hogy bár én nem leszek, és sokan nem leszünk itt harminc év múlva, de itt látva a fiatalokat reméljük, hogy harminc év múlva negyvenévesen ők is elhozzák a fiakat, lányaikat és ők állnak majd itt a kört számolni és ők fogják folytatni ezt a közösségi életet” - nyilatkozta Vanczák Attila, az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke.

Több mint ezerötszázan mozogtak a létesítményben a márciustól szeptemberig tartó rendezvénysorozaton, tizenhárman több mint huszonöt, vagy minden alkalommal jelen voltak. Ők egyedi rajtszámot és pólót kaptak ajándékba.

„Régebben rendszeresen futottam, aztán kimaradt néhány év, most amikor hallottam erről, hogy ismét lesz ilyen körös futás, mint annak idején a kilencvenes években, akkor kedvet kaptam hozzá. Márciusban bekapcsolódtam. Igyekeztem amikor tudtam itt lenni, nagyon jó kezdeményezésnek tartom” - mondta Raffainé Darmai Zsuzsanna.

A szabályokat és a program üzenetét a legfiatalabbak is hamar megtanulták.

„Az a lényege, hogy negyvenöt perc alatt lefusd a tíz kört és az is lényeg, hogy összegyűljünk, jól érezzük magunkat, egészségesek legyünk, fussunk egy jót” - emelte ki Simon Merse.

Az elmúlt fél évben sokaknak a hetük állandó pontja lett a csütörtöki találkozó, igazi társasági eseménnyé vált a közös séta és kocogás.

„Egy olyan közösség alakult ki akár a gyaloglás, akár a futás kapcsán, ami úgy gondolom, hogy példaértékű. Mindenki várta a csütörtöki napokat, jó volt közben beszélgetni, látni egymás fejlődését. Ami a legjobb volt az egészben, hogy a végéhez közeledve mindenki azt mondta, hogy valamit csinálni kell tovább, hogy ne hagyjuk abba” - hangsúlyozta Pénzesné Barta Krisztina.

A regisztráció és az utolsó simítások után elkezdődött a körözés. Nem túl sok résztvevővel, de remek hangulatban szedte mindenki a lábát a cél felé. A teljesítők emléklapot kaptak, az első három nőnek és férfinek érem került a nyakába. Akik mindkét alkalmon megmérettették magukat dupla eséllyel indultak a fődíjakért. A rendezvény zárásaként kisorsolták a tíz-, húsz-, harmincezer forintos sportszer vásárlási utalványokat.

(forrás)