Kellemes zene, jó társaság, színes lampionok – Ötödjére is Rózsakerti Este
2024. szept. 24.

 

Városunk életében a mai napig meghatározó az az örökség, melyet a kohászat hagyott ránk. Ez igaz a kulturális rendezvényekre is. A Rózsakerti Estét idén már ötödik alkalommal hívták életre. Az ÓMÉK Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. szervezésének köszönhetően a korabeli időbe utazhattak vissza a vendégek az Olvasó melletti parkolóban.

 

A rózsakert bejárata.

 

„Őseink egykori Rózsakertjét elődeink újraélesztették, mi pedig folytatjuk ezt a hagyományt. Ez az ötödik alkalom már és egyre nagyobb az érdeklődés. Most is több mint kétszázan váltottak már vacsorajegyet, és ezen kívül is több százan vannak itt, hiszen regisztráció nélkül bárki részt vehet ezen a programon. Egy pályázatnak köszönhetően elképzelhető az, hogy a jövő évben több hétvégén is lesz majd ilyen Rózsakert, hiszen az igény az fergeteges” - mondta Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője.

A délutáni órákban egyre többen gyülekeztek a színes lampionok alatt. A rendezvény évről évre egyre népszerűbb, ahol kicsik és nagyok is egyaránt remekül szórakozhattak.

 

Fábián-Dobos Eszter és Bukovinszky Zsolt a színpadon.

 

Ahogy eddig, idén is igyekeztek újdonságokkal színesíteni a programok tárházát. Bukovinszky Zsolt elmondta: „Idén először lehet fotózkodni az egykori Rózsakertben. Kollégáim olyan lelkesek voltak, hogy szereztek egy korabeli asztalt, korabeli székeket. Egy molinón lévő fotó segítségével, amin le van fotózva a régi Rózsakert, ezzel varázsoljuk ide a múltat. Ha elé ülünk, és fekete-fehérben nézzük a képet, amelyen már mi is rajta vagyunk, akkor mi is részesei lehetünk az egykori Rózsakert hangulatának. Ezenkívül a múzeum is kapcsolódott a programhoz, hiszen ott van egy panoptikum kiállítás, amit most megnézhetnek az érdeklődők, a kollégák fogják átkísérni őket. Szóval mindig próbálunk kitalálni valami újdonságot, de ha nem találnánk ki, akkor is be van járatva ez a program, és remélem azt, hogy évről-évre egyre nagyobb szabású lesz.”

 

Berki Lajos és barátai zenélnek a színpadon.

 

A színpadot először Berki Lajos és barátja foglalták el. A levegőben ínycsiklandó illat terjengett, ugyanis aki előzetesen regisztrált és megváltotta a vacsorajegyet, az három fajta étel közül választhatott. Ezeket az asztaloknál helyet foglaló vendégek a kellemes muzsikaszó kíséretében fogyaszthatták el.

 

A színpadon az ÓMI Zenés Színház.

 

Már szinte hagyomány, hogy az ÓMI Zenés Színház évről évre színvonalas műsorral készül, természetesen most sem volt ez másképp. Idén fülbemászó Eisemann slágereket hoztak, melyet egy káprázatos előadás keretében adtak elő a nagyérdeműnek.

„Nagyon sokat készültünk rá, körülbelül kettő és fél hónapot. Nagyon szerettük volna megmutatni, hogy többfajta műfajban is helyt tudunk állni. És úgy gondolom, hogy a mai nap bebizonyítottuk, hogy a csapat egész jó” - fogalmazott Béri László, az ÓMI Zenés Színház vezetője a fellépést követően.

Aki megszomjazott, annak enyhülést adott a fröccsterasz italkínálata. A színpadi produkciók között némi technikai átállásra volt szükség, ekkor többen is képeket készítettek a fotósarokban, vagy az apácarácsos rózsakerti kapu előtt.

 

Sokan vettek részt az eseményen.

 

Hamarosan azonban mindenki elfoglalta a helyét, ugyanis Falusi Mariann, Darvas Kristóf és zenésztársai kíséretében egy lélegzetelállító produkciót hoztak el erre a hangulatos estére.

 

Falusi Mariann, Darvas Kristóf és zenésztársai.

 

„Nagyon szeretek Ózdra jönni. Egyrészt imádom ezt a művelődési házat, csodálatosan szép, csodálatosan lett felújítva, imádom az egész építési stílusát. Nagyon imádom ott szemben azt a teret, és az ózdi közönség egyszerűen fantasztikus. Legutóbb, amikor a Pózdiumos beszélgetésen Zsolttal voltam, az fantasztikus nagy élmény volt, és azt hiszem, hogy akik akkor itt voltak, azok emlékeznek rá. Nagyon örültem a mostani meghívásnak, főleg azért, mert azt gondoltam, hogy ez egy ilyen pici Rózsakert, ehhez képest ez egy hatalmas közönség, egy hatalmas tér. Most egy kicsit visszafogottabb műsort hoztam, tehát nem azt, amivel le szoktuk bontani a falat a Sárik Petiékkel például, hanem egy ilyen beszélgetős, kedves programot. Remélem, hogy szeretni fogják műsort, amiben nagyon komoly dalok hangzanak el, hála Istennek végig magyarul, hiszen az egésznek ez a célja” - nyilatkozta Falusi Mariann.

A másfél órás koncert után kellemes meglepetés várta a közönséget. Falusi Mariann ugyanis egy negyed órás, táncdalokból összeállított csokrot is előadott a nagyérdeműnek, melynek során többen is táncra perdültek.

 

A színes lampionok remek hangulatot teremtettek.

 

Ekkor már a színes lampionok is emelték a Rózsakert hangulatát, melyek alatt a vendégek szemmel láthatóan jól érezték magukat.

Egy résztvevő, Éliásné Szikora Éva elmondta: „A régi szép emlékek jönnek elő. Körülbelül 30-40 évvel ezelőtt az igazi Rózsakert kötődött a Csendes Kávézóhoz, mögötte volt. Vasárnaponként a zenepavilonban fúvószenekar játszott. Nagyon jó, én nagyon örülök, hogy visszajön ez a régi dolog. Csak így tovább.”

 

Többen is táncra perdültek

 

A Rózsakerti Est itt azonban nem ért véget. Csupán néhány percet kellett várniuk azoknak, akik még mulatni szerettek volna, ugyanis késő estig Csuti és Judy húzta a talpalávalót. Az esti utcabálon sokan ropták, hiszen adott volt a hely és a hangulat is.

 

Csuti és Judy húzták a talpalávalót.

 

Az Olvasó és a Kaszinó közé varázsolt Rózsakertből elégedetten térthettek haza a vendégek, akik kiszakadva a szürke hétköznapokból remekül érezhették magukat az ÓMÉK Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. nagyszerű szervezésének köszönhetően.

 

Szöveg: Nagyné Prokk Bettina