A könyveket népszerűsítették az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárában

Könyvtári foglalkozást tartottak a Bolyky Tamás Általános Iskola negyedik osztályos tanulóinak az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárában.

Minden helyet elfoglaltak a gyerekek az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárában, ahol a könyvek szeretetéről és a könyvtár által kínált lehetőségekről tartott előadást Császár Éva gyermekkönyvtáros, Kalandozás irodalom-birodalomban címmel.

„A mai napon a Bolyky Tamás Általános Iskolából érkeztek a negyedik osztályosok a könyvtárunkba, és egy ilyen olvasásnépszerűsítő, kedvébresztő, könyvtárbemutató foglalkozáson vettek részt. Ilyenkor bemutatom, hogy milyen is egy könyvtár, hogyan lehet a könyvtárban keresni, olvasunk fel kedves, vicces könyvekből, ami által kedvet kapnak az olvasáshoz, és természetesen azzal is megismerkedünk, hogy mire való a könyvtár, milyen programokon lehet részt venni, és hogyan lehet eligazodni a könyvtár polcai között” - emelte ki Császár Éva, az Ózdi Városi Könyvtár gyermekkönyvtárosa.

Játékos formában tanulhatták meg a diákok, hogy egy könyvet milyen szabályok szerint kell a helyére tenni, és ha egy írótól nem csak egy könyvet szeretnének a polcra helyezni, milyen sorrendben kap helyet a többi kötet között.

„Azt tanultam, hogy érdemes ide eljönni, ízlésed szerint válogathatsz, kedvenc szerint, vagy ami neked nagyon tetszik, sokszor voltam már könyvtárban. Nyáron tizenegy darab könyvet olvastam el. Geronimók voltak, és nagyon szeretem azokat, mert érdekesek” - nyilatkozta Nagy Odett, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

„Nekem a mai délelőttben nagyon tetszett, hogy vetítettünk ki a táblákra verseket, dalokat és én nagyon szeretem a könyveket, olvasni is nagyon szeretek. Én szeretem az állatos könyveket és már sokszor voltam itt a könyvtárban, anyukámmal is jöttem már ide” - mondta Hornyák Zoé Zselyke, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

A zenével megtűzdelt előadást követően a diákok átmentek a napokban átalakított Mesevár-kuckóba, ahol mindenki ízlésének és életkori sajátosságainak megfelelő könyvet vett a kezébe, azt lapozgatta.

(forrás)